Szobról és Hegyeshalomból indulnak a nemzetközi vonatok

szobi vasútállomás a kisvonat mozdonyávalSzobon felkérte tagjait a helyi polgárőr egyesület, hogy aki teheti, lépjen szolgálatba és segítse a településen a rend fenntartását. A határmenti városban ugyanis váratlanul nagy kavarodást okoz, hogy a nemzetközi vonatok belföldön nem közlekednek, így a Szlovákián és Csehországon keresztül nyugat-Európába tartó vonatok Szobról indulnak.

Az utasok a nemzetközi jegyekkel belföldi járatokon utazhatnak Hegyeshalomba és Szobra.

A MÁV helyettes szóvivője a  TV2 Tények déli adásában azt mondta: a Keleti pályaudvarról közvetlenül nem lehet eljutni Nyugat-Európába, de ha valaki a Keletiből eljut Hegyeshalomba, akkor onnan továbbutazhat, vagy ha Szlovákia és az északi vonalak felé akar menni, akkor Szobon kell leszállnia és átszállnia egy nemzetközi vonatra.

Központi Gyógyszertár Vác

Azt mondta: a Keleti pályaudvarról a vasúti közlekedés biztonsága miatt állították le a külföldi vonatok indítását, de a nemzetközi jegyek érvényesek a belföldi vonatokra is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

A vonatokra csak érvényes menetjeggyel és útiokmányokkal lehet felszállni. A szobiak attól tartanak, hogy ha a helyzet nem változik, rövid időn belül migránsok lephetik el a települést. Növelheti a gondokat, hogy szlovák oldalról állítólag jelezték: készek hermetikusan lezárni a határt a bevándorlók előtt, ha arra rákényszerülnek. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments