Erdélyi Napok kiállítással és a Misztrál koncertjével

Misztral_2015bbA váci Madách Imre Művelődési Központban immár negyedik alkalommal, október 16-án és 17-én rendezik meg az Erdélyi Napok című programsorozatot.

Péntektől Szőcs László Zsombor fotóművész Erdélyről készült képeinek tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. 18 órakor nyílik Németh Géza festőművész kiállítása. A Magyar Festészet Napja alkalmából nyíló, november 9-ig látható kiállításon Szemethy Imre, Munkácsy-díjas grafikusművész méltatja a tárlatot és a művészt.

Központi Gyógyszertár Vác

Másnap, szombaton a harmincegy esztendős korábban elhunyt erdélyi költő, Dsida Jenő versei hangoznak el dalban és versben az 1997-ben alakult Misztrál együttes előadásában. A Dúdolva ballagok címet viselő esten Dsida Jenő Istenről, az életről, a szerelemről és a hazáról írt versei kerülnek előtérbe. A magyar és külföldi költők verseit, valamint népdalok feldolgozásait prezentáló Misztrál együttes gyakran ötvözi produkciójában az autentikus népzenét a világzenei irányzatokkal. Az idén nagykorúvá vált együttes 16. alkalommal rendezte meg nyáron a Regejáró Misztrál Fesztivált Nagymaroson. A többszörös tagcserén „átesett” zenekar számos koncertet adott Magyarország határain belül és azon túl. Erdély mellet az Amerikai Egyesült Államokban is megismerhették e magyar zenei formációt. Eddigi művészeti tevékenységüket Bartók Béla-díjjal, Balassi Bálint emlékéremmel, Magyar Művészetért díjjal, valamint a Fiatalok a Polgári Magyarországért kitüntetéssel ismerték el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Heinczinger Miklós (Mika), Pusztai Gábor, Török Máté és Tobisz Tinelli Tamás koncertjére elővételben 1200, az előadás napján pedig 1500 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők a Madách Imre Művelődési Központban.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak mindkét programra. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments