Környezetvédelmi verseny már egy emberöltőn át

Árpád iskola programOktóber 9-én rendezték meg az Árpád Napok keretében, az Árpád Fejedelem Általános Iskola vendéglátásával, az általános iskolák közötti, váci környezetvédelmi versenyt a hat váci általános iskola részvételével.

A versenyzőknek ezen a délelőttön nem csak az elméleti, hanem a gyakorlati, mindennapos környezetvédelmi tevékenységükről is számot kellett adniuk. Természetesen Bíró György, aki a város támogatásával már 25. éve rendezi a versenyt a fiataloknak, vidám kreatív és ügyességi feladatokat is adott, így a megmérettetés nem csak tanulságos, hanem felszabadult, jó hangulatúra is sikerült.

Központi Gyógyszertár Vác

A versenyre ellátogattak a város alpolgármesterei is. Pető Tibor, a díjak átadásakor elmesélte a gyerekeknek, hogy diákkorában ő is ezeken a versenyeken vett részt, melynek a témakörei változtak, hiszen világunk és ezzel a környezetvédelem is nap, mint nap változik, de a környezetvédelem szellemisége ugyanaz marad. Akkor még versenyzőként ő sem tudta, hogy a rendezvénynek nem csak az iskolák csapatainak megmérettetése a feladata, hanem az is hozzátartozott a küldetéséhez, hogy amikor hazamentek elmesélték a családban, amit tanultak, tovább adták azt szüleiknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Ma is nagyon fontos a környezeti nevelés, – hangsúlyozta Pető Tibor, – és ma is szükség van arra, hogy a fiatalok hazavigyétek a verseny üzenetét, hiszen nem elég, ha a város lehetővé teszi a szelektív hulladékgyűjtést, az csak akkor működik, és szélesedik ki, ha a város lakói is ezt akarják. Ezért nagy a felelőssége annak, aki elvállalja a környezeti nevelést, és azoknak a gyerekeknek, akik tovább viszik családjaikhoz az üzenetet.

Mokánszky Zoltán alpolgármester közreműködésével minden iskola csapata kapott bőségesen díjat, de a legnagyobb taps a Karolina Katolikus Általános Iskola csapatát illette mag, akik a legjobban szerepeltek az idei versenyen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments