Pályaválasztási kiállításon mutatkoztak be a középiskolák

Pályaválasztási kiállítás 2015Ebben az évben is megszervezte a Váci Járási Hivatal és a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a Pályaválasztási kiállítást a sportcsarnokban. A helyi és környező településekről érkező nyolcadikos fiatalok számos középiskolával ismerkedhettek meg.

A rendezvényt Harrach Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a mostani fiatalok előtt végtelen lehetőség áll.

Központi Gyógyszertár Vác

– Egy fiatal előtt nyitott minden lehetőség, és ez az alkalom arról szól, hogy segítsenek pályát választani, mutassák meg azokat a lehetőségeket, amelyek a fiatalok előtt állnak – mondta.

A politikus beszédében a szakképzés változására is kitért. Mint mondta, korábban ez a pálya nem volt közkedvelt és nem volt olyan presztízse, amilyet megérdemelt volna. Most azonban a szakképzést teljes szerkezetében átalakítják – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Maruszki Gábor, a Váci Járási Hivatal vezetője megnyitójában elmondta: széles kínálatból választhatnak a diákok, hiszen a rendezvényen nem csak a váci és Vác környéki iskolák mutatkoznak be.

Megjelent a kiállításon többek között péceli, fóti, gödöllői, budapesti és egri intézmény is, így számos szakmát és gimnáziumot ismerhettek meg a fiatalok.

A rendezvény megnyitója után a Váci Szakképzési Centrum vezetője, Dudás Tibor tartott sajtótájékoztatót a szakiskolákban hamarosan bevezetésre kerülőváltozásokról. Erről a Váci Napló 40. számában részletesen olvashatnak. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments