Közös erővel tisztulhat meg a Rózsakert

MókusEzúttal nem ünnepelni, hanem az ősz utolsó napsugarainak melegénél a Rózsakert szépítésére várjuk a tenni akarókat a parkba.

Az első napon, november 13-án, pénteken délelőtt 9 órakor várjuk az iskolásokat ahol a park szépítése mellett megismerkedhetnek az ott élő madarakkal. Madarász távcsövekkel, spektívekkel fürkészhetik a cinkéket, rigókat, és más madarakat, és a nap zárásakor, 11 órakor szeretnénk a parkban egy új madárodút is kihelyezni, amit a diákok fognak összerakni.

Központi Gyógyszertár Vác

A kert szépítése terén a szemét szedése, lomb gereblyézése mellett lehetőség nyílik a cserjék, bokrok alakítására, metszésére is. A diákokat, résztvevőket meleg teával várjuk a helyszínen. Természetesen, akik tudnak magukkal kerti szerszámokat hozni, arra nagy szükség lesz, de korlátozott mennyiségben biztosítjuk a munkaeszközöket.

A terület szépítésének második napján november 14-én, szombaton már a civilszervezeteknek, a város polgárainak is lehetőségük lesz csatlakozni a munkákhoz. Minden váci polgárt, akinek van egy délelőttnyi ideje és tettre kész, szeretettel várjuk a parkban 9 órától. A már írott munkák mellett, amiből szombatra is jut bőségesen, a felnőttek segítségével szeretnénk a megkopott gyöngykavics ágakat is kiegészíteni, feltölteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A parkban összegyűjtött avar, és hulladék elszállítását, elhelyezését a Váci Városfejlesztő Kft ajánlotta fel, a program szervezését a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány, és a Rózsakertért Alapítvány végzi.
Minden érdeklődőt várunk a kertbe, ahol a park szépítése mellett annak jövőjéről, hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről is beszélgetni tudunk. (Bíró György, a program szervezője és Pető Tibor, a 3 sz. választókörzet képviselője) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments