A váciak az élvonalban: aranyérmes boronkays „bitfaragók”

Boronkay versenyző csapataA Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara központi épületének aulájában idén november 21-én, a verseny történetében immár harmadik alkalommal rendezték meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt, amelyen három csapattal is indult a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziuma, melyből az egyikük, a asdf nevű együttese el is hozta az első helyezést.

A verseny célja a középiskolás diákok logikus gondolkodásának fejlesztése, a csapatmunka, a kreatív feladatmegoldás gyakorlása és a programozás népszerűsítése. Nem csak egy szintfelmérő versenyről van szó, hiszen a döntőig több körben kellett feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek, előre kijelölt mentorok segítségével.

Központi Gyógyszertár Vác

A versenyre idén is több mint 20 csapat jelentkezett az ország minden tájáról, az első két forduló megmérettetései után a döntőben a legjobb 9 csapat mérkőzhetett meg egymással.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Iskolánkban több, mint három évtizede folyik informatikai képzés. A szak mindig kedvelt volt a jó logikai, matematikai készséggel rendelkező diákok között. Az elmúlt években iskolánk tanulói számos kiemelkedő eredményt értek el a különböző versenyeken. Az elkötelezettségüket és érdeklődésüket mutatja, hogy nem csak a továbbtanulásnál pontot érő OKTV, SZÉTV versenyeken indulnak és érnek el az országos döntőkben szép eredményeket, hanem egyetemek, cégek meghirdetett országos informatikai versenyein is indulnak, s ezeken is eredményesen szerepelnek. Bizonyítva ezzel, hogy a megszerzett tudásuk nem az iskolának szóló tudás, hanem a gyakorlati életben is megállják helyüket vele.

A döntőben szereplő három váci csapat tagjai és eredményeik:

1. helyezést ért el az asdf csapata, tagjai: Bencze Gábor, Frey Balázs, Nagy Gergely
4. helyezést ért el a BackslashTM csapat, tagjai: Antal Richárd, Vígh Márton, Wagner Timon
7. helyezést ért el a Coderiders csapat, tagjai: Kürthy Gyula, Tomcsányi Gergely, Varga Gábor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments