Februárban ismét Thália Humorfesztivál váci részvétellel

Dunakanyar Színház logójaÖt nap alatt tíz előadást láthat a közönség a budapesti Thália Színházban jövő februárban a IV. Thália Humorfesztiválon. Február 24-én, szerdán elsőként a nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkciója látható. A pénteki programban szerepel a Váci Dunakanyar Színház városunkban bemutatott és nagy sikert aratott produkciója is.

Ken Ludwig kortárs amerikai szerző Primadonnák című komédiáját Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs főszereplésével mutatják be a budapesti közönségnek – olvasható a Thália Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Központi Gyógyszertár Vác

Másnap szintén egy amerikai szerző darabja szerepel a nagyszínpad műsorán: a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában, Kelemen József rendezésében Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka, amelyet a híres filmváltozatból ismerhet a közönség. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat RögvEst című produkciója látható, amely az angol-amerikai improvizációs színházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

Február 26-án a nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Gábor Andor komédiáját, a Dollárpapát játssza. A Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével látható produkcióban Szirmai Albert a darabhoz írt dalai is hallhatóak lesznek.

Szintén pénteken az Arizona Stúdióba a Váci Dunakanyar Színház érkezik vendégjátékra. Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel Olt Tamás romantikus komédiáját mutatják be a szerző rendezésében, a főbb szerepekben Mohai Tamással, Vándor Évával és Schlanger Andrással.

A fesztiválon február 27-én, szombaton a nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását játssza. Georges Feydeau Rövid a póráz című darabját Kelemen József rendezte, a főszerepben Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző látható. Délután az Arizona Stúdióban a Dumaszínház és a Füge Produkció előadását, az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatja a közönség, este pedig a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

A fesztivál zárónapján nagyszínpadi produkcióként a Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulus című előadását tűzik műsorra: Friedrich Dürrenmatt darabját Keszég László rendezésében láthatja a budapesti közönség. Az Arizona Stúdióban a Pinceszínház előadásában Tasnádi István Finito (Magyar Zombi) című darabját játsszák Tasnádi Csaba rendezésében, Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György szereplésével.

Az érdeklődőket bérlettel, kedvezményes fesztiváljegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetésprogramokkal is várják. A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri fogja értékelni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments