Fodi, a váci utcazenész karácsonyi ajándéka barátainak

Fodi Fodor János utcazenészA sok szeretetért cserébe, amit a váciaktól kap, Fodi, azaz Fodor János utcazenész karácsonyi CD-vel ajándékozza meg barátait. A kilenc számot tartalmazó lemezen ismert ünnepi dalokat énekel a székelyudvarhelyi Sándor Máriával, s az is újdonság, hogy nem egy szál gitár a kíséret, hanem egy kisebb zenekar.

Fodi élete tele van kanyarokkal. Szülei süketek voltak, s a főtéri siketnéma intézetben ismerkedtek meg, János fiúk pedig éppen a szemközti oldalon, a váciak által csak régi kórházként ismert épületben született meg. Már gyerekkorában nagyon muzikális volt, s amikor tanult gitározni, édesapja gyakran sóhajtott fel: „de jó lenne fiam, ha hallhatnám, amit játszol!”

Központi Gyógyszertár Vác

Fodi évekig élt Székelyudvarhelyen, ahol a mostani lemez anyagát 2010-ben rögzítették. Az utómunkálatokat is ő maga végezte, s most úgy gondolta, hogy barátait megajándékozza karácsonyra. Azt javasolja, hogy a lemez hallgatását a végén kezdjék, az utolsó számmal, mert ez áll hozzá érzelmileg a legközelebb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A téli időszakban kisebb koncerteket ad kávéházakban és más helyeken, de már alig várja a tavaszt és a nyarat, hogy ismét az utcán zenélhessen a váciaknak, akik gyakran állnak meg számait meghallgatni.

Ha valaki szeretne többet megtudni az albumról, Fodit a Facebook oldalán elérheti és küldhet neki üzenetet.

Foditól kaptunk ajándékba két lemezt, amit azok között sorsolunk ki, akik ezt a cikkünket Facebook oldalunkon lájkolják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments