Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Vöröskereszt Vácon is

Vöröskereszt logó-250Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt december 11-én pénteken és 12-én szombaton. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet 400 önkéntese várja majd az adományokat a Tesco 111 áruházában, köztük a váciban is.

A cél 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mellyel több mint 10 ezer családnak lehet szebb a karácsonya. A Vöröskereszt adománygyűjtő akciója a 1359-es adományvonal felhívásával is támogatható.

Megyénkben15 helyszínen, köztük Vácon is le lehet adni a tartós élelmiszer csomagokat.

Központi Gyógyszertár Vác

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a humanitárius szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. Megyénkben 15 helyszínen várja az adományokat a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteink juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments