Reméljük, a közutak idiótáitól megvéd minket a VÉDA

fix traffipaxValamennyi fix telepítésű Véda közúti intelligens kamera felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség. Váchoz legközelebb az M2-es autóút végén, az M0-ás elágazás előtt van fixen felszerelt kamera, illetve a 2-es számú főúton, Szendehely-Katalinpuszta területén.

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében rögzítette a rendőrség az ország közútjain felszerelt fix telepítésű berendezések szerelési helyszíneit. Ezekre külön figyelmeztető táblák is felhívják a figyelmet.

Központi Gyógyszertár Vác

A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek – a rendőrség időben tájékoztatást ad azok „élesítési” időpontjáról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a KRESZ szabályait addig az időpontig nem kell betartaniuk a közlekedőknek. Sőt!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A Zsaru Magazin cikke szerint a Véda közúti intelligens kamerahálózat részeként március 26-ától működik az ország közútjain 160 változtatható helyű kamera, amelyek a sebességmérés mellett – többek között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak.

Néhány hete a jellegzetes vastraverzre felkerültek az M2-es autóút elején, az M0-ás csomópont közelében elhelyezett kamerák is. Érdekesség, hogy az M0-ásról lehajtva az autóút elején immár 110 km-es sebességhatárt jelző táblát helyeztek ki, így egészen a fóti lehajtóig – tehát a kamerák által belátott szakaszon is városunk irányába – ennyivel lehet közlekedni. Ezt követően azonban egészen Vácig a jellemző felső sebességhatár 90 km/h.

Az ellenkező irányban ezen a szakaszon is maximum csak 90-nel lehet hajtani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Hogy hol, mikor mérnek üzemszerűen, arról a rendőrség a honlapján, a sebesség-ellenőrzések menüpont naprakész tájékoztatást ad minden érdeklődőnek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments