Már megint egészségtelen a levegő Vácon

rossz levegőTizenhat településen, köztük Vácon is kifogásolt a levegő minősége az elmúlt 24 óra mérései alapján. Városunkban a szálló por koncentrációja meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, így Vác levegője egészségtelen minősítést kapott – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szerdán.

Más településeken sem jobb a helyzet: szennyezett még Budapest, Százhalombatta, Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Oszlár, Eger, Debrecen, Szeged, Sopron, Szentgotthárd, Esztergom, Dorog, Várpalota, Dunaújváros és Pécs levegője is.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ÁNTSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy az érintett településeken az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek – köhögés, nehezebb légzés – jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak. Azt ajánlják, hogy az itt élők lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, most kerüljék a kültéri, aktív fizikai munkát és a sportolást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A meteorológiai előrejelzés szerint azokban a térségekben, ahol megérkezik a csapadék, a levegő-egészségügyi helyzet javulása várható. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments