Már pattog a labda a vagyonnyilatkozatok miatt

Kászonyi Károly és Fehér Zsolt - Jobbik-700
Kászonyi Károly önkormányzati képviselő és Fehér Zsolt helyi pártelnök. Néhány napon belül felkerülnek a vagyonnyilatkozatok a Jobbik váci szervezetének honlapjára – ígérik (fotó: Váci Napló)

Visszapattant a labda a szocialisták térfelére: Kászonyi Károly, a Jobbik váci szervezetének városi képviselője hétfő délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ő és a külsős bizottsági tagként dolgozó delegáltjuk egy héten belül honlapjukon nyilvánosságra hozzák vagyonbevallásukat.

Cserébe ezt várják a két szocialista önkormányzati képviselőtől, Kiss Zsolttól és Bóth Jánostól is.

Központi Gyógyszertár Vác

A bejelentésre azért került sor, mert az elmúlt héten csütörtökön megtartott képviselőtestületi ülésen Kiss Zsolt felvetette: nem csak a képviselőknek, hanem a bizottságok külsős tagjainak is le kell adniuk az önkormányzatnál vagyonbevallásukat. A szocialista politikus azt mondta, tájékoztatást kért a kormányhivataltól, és ott megerősítették, hogy igaza van.

A helyi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozattételi kötelezettségére vonatkozó szabályok szerint az önkormányzati képviselő a megbízólevelének átvételétől, majd ezt követően minden év január 1-jétől számított 30 napon belül e törvény melléklete szerinti vagyonnyilatkozatot köteles tenni. A képviselő saját vagyonnyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, valamint gyermekének vagyonnyilatkozatát is – olvasható a jogszabályban.

A téma vitát váltott ki a tanácskozáson, s végül azzal zárult, hogy a testület felhatalmazta a város jegyzőjét, Deákné dr. Szarka Anitát, hogy kérjen ő is hivatalos véleményt arról, szükséges-e a külsős bizottsági tagoktól vagyonnyilatkozat bekérése. A témára majd később visszatérnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

[sc_embed_player fileurl="https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/Kaszonyi-Karoly-a-vagyonnyilatkozatokrol.mp3"] Kászonyi Károly a vagyonnyilatkozatokról

Kászonyi Károly ismertette a Jobbik álláspontját a Görgey utcát is érintő építési változtatási tilalom leszavazásával kapcsolatban is.

Erről részletesen a Váci Napló pénteki számában olvashatnak majd. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments