Gazdaságszerkezeti összeírás kezdődik városunkban is

traktor szánt-700A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Európai Parlament és a Tanács 1166/2008/EK, 1165/2008/EK, 138/2004/EK és 543/2009/EK rendeleteinek megfelelően, 2016. június 1-jei eszmei időponttal mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást (Agrárium 2016) hajt végre Vácott is.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, a gazdálkodók és a felhasználók részére.

Központi Gyógyszertár Vác

Az összeírás során a mezőgazdasági tevékenységhez használt földterületről és vetésterületről, állatállományról, továbbá a munkaerővel kapcsolatos adatokról, illetve néhány kiegészítő információról kell adatot szolgáltatni. A mintavételes összeírást 2016. június 1. és 30. között, az ország 1442 településének kijelölt körzeteiben hajtja végre a KSH.

Az összeírást megelőzően a mintakörzetekben kijelölt mezőgazdasági támogatásban részesülő gazdálkodóknak és őstermelőknek lehetőségük lesz arra, hogy 2016. május 15. és 29. között a kérdőívet elektronikusan töltsék ki. Az így adatot szolgáltatókat az összeíró már nem fogja felkeresni. A kiemelt jelentőségű, meghatározott nagyságú földterületet használók és állatállományt tartók részére a fenti időszakban az elektronikus adatszolgáltatás kötelező lesz – áll a városháza közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Az összeírási időszakban (június 1-30.) a KSH számlálóbiztosai fognak házról-házra járni a számukra kiadott címlista alapján, amelyhez „Felhívást” készítenek és Vác város vezetősége tájékoztatni fogja a lakosságot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments