Helyi népszavazási kezdeményezés a sárga körforgalmakról?

balesetvac foto pekári donát_szerkAz elmúlt hétvégén több baleset is borzolta a kedélyeket Vácon. Az egyik éppen a deákvári egyszerűsített körforgalomban volt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. Bár korábban a helyi ellenzéki képviselők a testület támogatását kérték a felfestett kereszteződések megszüntetésére, de akkor a többség nem támogatta azt.

Most egy érdekes felvetéssel állt elő az EGYÜTT – A Korszakváltók Pártja váci szervezete. Szerintük komolyan meg kell fontolni annak a lehetőségét, hogy helyi népszavazási kezdeményezést indítsanak az általuk csak körborzalmaknak titulált csomópontok megszüntetésére.

Központi Gyógyszertár Vác

„Egybehangzó véleményük szerint ezek a megoldások nem váltak be, kialakításuk nem megfelelő. Sugaruk, sávszélességük kicsi, a becsatlakozó útszakaszok rövidek. Burkolati színezésük, méretük nem felelnek meg a jogszabályoknak. Mindezek miatt nem segítik az autóvezetőket, hanem megosztja a figyelmüket. Tartva attól, hogy előbb-utóbb nem csak kisebb koccanások, csupán kiabálással, fékcsikorgással járó események történnek. Ez így nem mehet tovább! Az EGYÜTT – A Korszakváltók Pártja váci szervezete komolyan megfontolja annak a lehetőségét, hogy helyi népszavazási kezdeményezést indítson a körborzalmak megszüntetésére.” – írja Juhász Béla választókerületi elnök közleményükben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!