Ments életet: telepíts a mobilodra pánikgombot!

Tartsd-életben-700Manapság már szinte mindenki hord a zsebében mobiltelefont, a legtöbben okos készüléket, amelyre nagyon sok kis program – közismertebben: app – telepíthető. Az egyik leghasznosabb az a pánikgomb, amelyet rosszullét esetén megnyomhatunk, mire telefonunk hangosan és érthetően segítséget kér a környezetünkben lévőktől.

Ám talán ennél is hasznosabb, hogy akkor is hangos szöveggel segít, ha valakit újra kell éleszteni az utcán. Telepítsd hát ezt a mobilalkalmazást, ezzel önmagad és mások életét is megmentheted. Az appot itt megtalálod vagy a mobilodon a Play Áruházban keresed így: pánikgomb – újraélesztés.

Négy perc után az agy működése visszafordíthatatlanul leáll. Mindössze ennyi időnk van arra, hogy megkezdjük az újraélesztést, ami nélkül semmi esélye nincs a betegnek – olvasható a leírásban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

Központi Gyógyszertár Vác

Az időben érkező segítség életet menthet. Ezt a segítséget bármelyikünk képes megadni, ha ismeri az alapszintű újraélesztés módszerét, amellyel elkerülhető az agyhalál beállta.

Mivel hazánkban minden 30. percben meghal valaki kórházon kívül, hirtelen keringésleállás miatt, mindannyiunk érdeke, hogy megtanuljuk a módszert, amellyel nem csupán idegenek, hanem akár saját közvetlen hozzátartozóink életét is megmenthetjük.

Baj esetén a Pánikgomb alkalmazást egyetlen érintéssel elindíthatod, hogy valós időben mondja el és írja ki neked a hirtelen szívhalál túléléséhez szükséges útmutatást, a legfontosabb, és éppen soron következő lépéseket.

MIÉRT TÖLTSD LE? Mert segítségnyújtóként és segítségre szorulóként egyaránt hasznát veheted, és vészhelyzetben már nem lesz időd keresgélni.

Segítségnyújtóként...

• támogat a vészhelyzet azonosításában, a laikus újraélesztés módszerének pár perc alatti elsajátításában vagy elvégzésében.
• ráébreszt, hogy az újraélesztést nem lehet rosszul, csak jól csinálni, csupán bátorság kell hozzá.
• támogat az aktív segítségadásban, csökkenti a rád nehezedő, váratlan helyzet okozta nyomást, stresszt, a tennivalókat szóban és írásban, a megfelelő sorrendben és ütemezés szerint mondja el neked.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Segítségre szorulóként…

• rosszullétkor, vészhelyzetben, ha Te erre nem vagy képes – hangosan, mások által jól hallhatóan – segítséget hív a környezetedből.
• útmutatást ad eszméletvesztésnél, hirtelen szívleállásnál laikus segítődnek, hogy mit és hogyan kell cselekednie. Hallhatóan, jól követhetően, a szükséges ütemet is megadva irányítja az azonnal szükséges segítségnyújtásban.

Az útmutatásokat követve laikus is helyreállíthatja, fenntarthatja embertársa életét szakképzett orvos, mentő érkezéséig.

Teljesen ingyenes, reklámfelülettől mentes minialkalmazás.

Az élet néha banális apróságokon múlik. A Pánikgomb neki – bárki is lesz az – egy lehetőség, hogy életet mentsen, neked pedig még egy esély, hogy megmentsék az életed. ♦

[yop_poll id=”10″]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments