Sok volt az eső: árokba csúszott, beázott az aluljáró

Kismarosnál-nyergesvontató-az-árokbanAz elmúlt napok csapadékos időjárását követően Pest megyében több helyen gondot okozott a felgyülemlett esővíz. A betömődött, eldugult átereszek miatt vízelvezető árkok teltek meg esővízzel és árasztották el a környezetükben lévő ingatlanokat – írja a Pest Megyei Katasztrófavédelem honlapja. De nem csak a környező településeken, hanem Vácon is akadt gond a sok víz miatt.

Az út menti árokba csúszott egy nyerges vontató Kismarosnál, a Szokolyára vezető úton, kedd délután. A homokot szállító teherautó félig az árokban volt, illetve egy forgalmi sávot elfoglalva akadályozta a közút forgalmát. A váci hivatásos tűzoltók felügyelete mellett egy négytengelyes teherautó segítségével a bajbajutott kamiont az árokból kivontatták, a gépkocsivezetőjének átadták.

Központi Gyógyszertár Vác

A városi televízió híradója pedig annak járt utána, hogy miért ázott be a felújított vasútállomás aluljárója kedden olyannyira, hogy le is kellett a belváros felöli lépcsőt zárni a gyalogos forgalom elől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A Máv-csoport Kommunikációs Igazgatósa arról tájékoztatta a tévét, hogy a pályafelújításkor beépített automatikus szivattyú ideiglenes leállása okozta a problémát. Így történhetett az, hogy a tartós esőzés következtében a padlózaton rekedt meg a lépcsőkön lezúduló csapadékvíz.

A felgyülemlett vizet a szakemberek kiszivattyúzták, ennek köszönhetően délutánra ismét zavartalan lett az átjárás. A vasúttársaság elnézést kért az utasoktól az átmeneti kényelmetlenség miatt.

Holnaptól újabb esőzés várható országszerte, de enyhe lesz az idő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments