Fiatalok a fiatalokért- zene határok nélkül

Váci Ifjúsági Fúvószenekar-700A Váci Ifjúsági Fúvószenekar már több alkalommal adott jótékonysági koncertet Vác térségében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

2014 őszén a Korondi Fúvósegyüttes látogatott Vác városába, ahol a Váci Ifjúsági Fúvószenekarral adtak közös koncertet az Erdélyi Napok keretében (képünkön). 2015 tavaszán a Váci Ifjúsági Fúvószenekar utazott Erdélybe, ahol Korondon és a Parajdi sóbányában adtak koncerteket. A korábban megkezdett együttműködések folytatásaként 2016 márciusában a Váci Ifjúsági Fúvószenekar fog Erdélybe látogatni, ahol két fiataloknak szóló ifjúsági koncertet adnak (Szovátán és Csíkszeredában), valamint Korondon fúvóstalálkozón is részt vesznek az ifjú muzsikusok.

Központi Gyógyszertár Vác

Az erdélyi koncertkörút során a Váci Ifjúsági Fúvószenekar tagjai által gyűjtött adományok is átadásra kerülnek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

Az adományokat a zenekar tagjai március 19-én szombaton egy hangszerbemutatóval egybekötött koncert keretében személyesen fogják átadni a Szovátai Gyermekotthon lakói számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A program során a zenekar tagjai személyesen is megismerhetik azokat a gyermekeket, akik számára korábban több alkalommal adtak már jótékonysági koncertet, ezáltal a magyar-magyar összetartozás érzése is megtapasztalható számukra. A zenekar tagjai kiscsoportos foglalkozáson is részt vesznek a program során, melynek keretében erdélyi fiatalokkal zenélhetnek közösen, így szakmai tapasztalatcserére is lesz mód.

Március 17-én (csütörtökön) 18 órakor jótékonysági koncertet ad a Váci Ifjúsági Fúvószenekar a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szovátai Gyermekotthonának javára a Kisváci Regőczi Kápolnában.

A Váci Ifjúsági Fúvószenekar mellett fellépnek a Ferences Templom Kórusai is.

Fővédnök: Fördős Attila, Vác város polgármestere

Köszöntőt mond: Csáki Tibor Felsővárosi plébános és Ványi Lászlóné, a Pest megyei közgyűlés tagja

A koncerten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Váci Csoportjának önkéntesei adományokat gyűjtenek (édességeket, táblacsokoládé)ez erdélyi gyermekek számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az adományok leadására a koncert napján 17 órától van lehetőség a Kicváci Regőczi Kápolnában. A Váci Ifjúsági Fúvószenekar erdélyi koncertkörútja a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhat meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments