Nagy a jövés-menés: brazil kapust igazolt a Vác

Barbara Arenhart női kézilabda kapus-700Az utóbbi időben szinte hetente kerülnek nyilvánosságra friss információk a Ipress Center – Vác női kézilabda csapat játékoskeretének változásairól. Bár hivatalosan erről nem nyilatkoztak, nagyon úgy látszik, hogy a jelenleginél stabilabb és sikeresebb csapatot szeretnének építeni.

Mint legutóbb beszámoltunk róla, Uros Bregar vezetőedző távozása után átmenetileg ismét Ottó Katalinra bízták a csapat irányítását, de munkáját már hetek óta Németh András is segíti, ő hamarosan szakmai igazgatóként tér vissza Vácra. Kiválasztotta az új trénert is Szilágyi Zoltán személyében. A legfrissebb hírek szerint a játékoskeretben is jelentős változások történtek és újabbak várhatók.

Központi Gyógyszertár Vác

Távozik a klubtól Bíró Blanka, a csapat nagyszerű hálóőre, a válogatott kapusa, ő a Ferencvároshoz írt alá. Helyére két évre szerződtette a klub Barbara Arenhartot (képünkön). A világbajnok brazil válogatott tagjaként ismert hölgy nyáron, az olimpia után csatlakozik a csapat felkészüléséhez.

  • A 30 éves Barbara Arenhart már közel tíz éve játszik Európában, 2007-ben a spanyol Valencia csapata volt az első európai állomáshelye, azóta sorrendben a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ, a román Baie Mare együttesében szerepelt, jelenleg a dán Nykobing csapatát erősíti. A 2013-as szerbiai világbajnokságon beválasztották a torna All-Star csapatába, ami jelzi, hogy milyen magas szinten járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez. Barbara Arenhart érkezésével csapatunk megfelelően tudja pótolni a távozó Bíró Blankát.

A kiváló hálóőr nem egyedüli brazilként érkezik Vácra, ugyanis szintén két évre szerződtettük Karoline De Souzát. A 26 éves játékos nem először szerepel majd Magyarországon, ugyanis 2011-ben Siófokon vágott bele a légiós életbe. A mindkét átlövő poszton, valamint védekezésben 3-as védőként bevethető játékos a Siófok után az osztrák Hypo NÖ csapatában játszott, ahol KEK győzelmet ünnepelhetett. Az osztrák bajnoknál töltött év után Dániába igazolt, ahol először a Holstebro csapatában szerepelt, jelenleg pedig szintén a Nykobing játékosa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Vácon a következő szezonban újra összeáll a 2010-es bronzérmes irányítópáros, hiszen Farkas Veronika mellett a nyártól újra az Ipress Center-Vác együttesét erősíti Temes Bernadett, aki a nyáron a Siófokhoz távozó szerb Kristina Liscevicet fogja pótolni. A válogatottban is megfordult játékos a német Metzingen csapatától érkezik haza, hogy legutolsó magyar klubjában, Vácott folytassa pályafutását.

  • A győri nevelésű Temes Bernadett 2009 tavaszán egy rövid debreceni és dunaújvárosi kitérő után érkezett először Vácra, akkor kulcsszerepe volt csapatunk bajnoki bronzérmében, majd a következő évben a 4. hely megszerzésében is. A két sikeres szezonban 65 tétmérkőzésen lépett pályára váci mezben és 291 gólt szerzett. Csapatunktól 2011-ben távozott az osztrák Hypo NÖ együttesébe, ahol KEK-győzelmet ünnepelhetett, majd két év és egy súlyos térdsérülés után igazolt a német Metzingen csapatához, amellyel jelenleg az EHF Kupa elődöntőjében szerepel Berni hathatós közreműködésével, hiszen a negyeddöntő két mérkőzésén csapata legeredményesebb játékosa volt.

Balszélső és beálló pozícióban is új játékost köszönthetünk jövőre, ugyanis az Ipress Center-Vác csapata szerződtette a szerb válogatott Sanja Radosavljevicet, valamint Takács Biankát.

A 22 éves, balszélsőként bevethető Sanja Radosavljevic a Radnicki Kragujevac csapatától távozik, és nyáron csatlakozik együttesünkhöz.

  • Sanja a szerb válogatottban nyújtott teljesítményével hívta fel magára figyelmünket, tagja volt a világbajnokságon szereplő szerb csapatnak is, de főleg az Európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítménye győzte meg egyesültünk vezetését, hogy érdemes szerződtetni.

A 23 éves beálló poszton bevethető Takács Bianka szintén nyáron érkezik Vácra. A védekezésben, 3-as pozícióban szereplő Bianka Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben mutatkozott be az NB I-ben, és 65 mérkőzésen 185 gólt szerzett. Két év után Dunaújvárosba szerződött, ahol nem kapott elég játéklehetőséget, így a szezon közben a több játék reményében Kecskemétre szerződött.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A játékoskeret további változásairól, a szerződés-hosszabbításokról, valamint a távozó játékosokról hamarosan további tájékoztatást adunk – olvasható a klub közleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments