Összefogás: új ház épült Nagymaroson az összedőlt helyett

Fehérhegy_új_ház_700Február 28-án több országos média is foglalkozott az esettel: összedőlt egy ház Nagymaroson, a Fehér hegyen. Most két héttel az eset után, példátlan összefogással épült új ház a régi helyén.

Szombaton délelőtt egy kisebb csoport gyűlt össze, hogy meglepjék a tulajdonost, egy 71 éves hölgyet, aki mit sem sejtve érkezett a helyszínre, ám az autóból már könnyeit törölgetve szállt ki.

Központi Gyógyszertár Vác

A megjelenteket Petrovics László, a település polgármestere köszöntötte, és elmondta:ünnep a mai.

– Ma ebben az elvásott világban azt kell ünnepelnünk, hogy még mindig van jóság, még mindig van emberi szeretet, van összefogás. Nagymaros ennek már hosszú évek óta tanúbizonyságát teszi, és tette az árvizek alkalmával is – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Murányi Zoltán, az önkormányzat városfejlesztési csoportvezetője arról beszélt, hogy a beomlás oka, valószínűleg 100 évvel ezelőttre vezethető vissza, amikor az iskola épült, ugyanis akkor szüntethették meg a pincét.

Az összefogást Mihály Gábor, a Hód Kft vezetője kezdeményezte.

– Két héttel ezelőtt megdöbbentő látvány fogadott. A ház teljes homlokzata eltűnt a föld alá. Az önhordó tető a gravitációt meghazudtolva meredezett az utca felé. A drámai hangulatot a sötét és a kihalt utca tovább fokozta – mesélte visszaemlékezve a történtekre.

Mint mondta: nagyon fontosnak tartja, hogy egy ilyen kiemelkedő teljesítmény végén, mindenkinek köszönetet mondjon, és így is tett, percekig sorolta azokat a vállalkozókat, embereket, cégeket, akik segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a ház felépítése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A rögtönzött ünnepség végén a ház tulajdonosával együtt leplezték le a felépült új részt, melyet a helyi plébános meg is áldott. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments