Ipress Center-Vác: ismét Németh Andrásban a remény

Németh András kézilabda-700Az Ipress Center-Vác a következő szezonnak új felállású szakmai vezetéssel és megváltozott játékoskerettel vág neki. Az egyesület sportszakmai irányítását nyártól Németh András veszi át szakmai igazgatóként, valamint a vezetőedzői posztot a jövőben Szilágyi Zoltán tölti be – olvasható a klub honlapján.

A bejelentés nagy meglepetést nem okozott, Németh András az elmúlt több mint másfél  évtizedben hol szorosabb, hol lazább kapcsolatban volt a váciakkal.

Központi Gyógyszertár Vác

 

Németh Andrást másodszor vállal munkát Vácott. Először 2009 és 2011 között irányította egyesületet mind gazdasági, mind szakmai szinten, amikor is az első évben rögtön a klub történetének legjobb eredményét produkálva bajnoki bronzérmet szerzett, majd a következő szezonban bajnoki 4. helyig jutott a csapattal.

A 62 éves szakember télen távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról – ennek egyik oka a gyenge világbajnoki szereplés és az olimpiai remények elúszása volt -, és január vége óta, Uros Bregar távozását követően már bekapcsolódott csapatunk szakmai feladataiba, de hivatalosan csak nyártól áll munkába a Dunakanyarban. A többek között hétszeres magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa győztes, KEK, EHF Kupa győztes, valamint világbajnoki bronzérmes nemzetközi mesteredző 3 éves szerződést kötött az Ipress Center-Váccal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Szakmai igazgatóként Németh András választotta ki csapatunk következő vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt  – írja a közlemény. A 43 esztendős szakember igazi kézilabdás családból származik, édesapja Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott kézilabdázó, öccse Szilágyi Viktor osztrák válogatott, Bajnokok Ligája győztes játékos. Szilágyi Zoltán jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabas vezetőedzője, nyáron először vállal szerepet női csapatnál. A tehetséges szakemberrel szintén 3 éves szerződést kötött a klub.

„A két szakember szerződtetésével egyesületünk szeretne egy hosszabb távú szakmai koncepciót végigvinni. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy ezzel a megváltozott összetételű és rendszerű szakmai vezetéssel végre hosszú távon tudunk tervezni” – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments