Huszonhárom év alatt összesen 17 váci tűnt el nyomtalanul

eltűnt személy kutatása - papír a padon-700Az elmúlt huszonhárom évben tizenhét olyan váci polgár tűnt el, akinek még most sem találják a nyomát. A rendőrség listáját az a Csámpai László vezeti, aki még 1996. november 13-án szívódott fel és bár elterjedt a szóbeszéd, hogy valószínűleg gyilkosság áldozata lett, a mai napig nem tudni, mi történt valójában. Tavaly néhány hét alatt ugrásszerűen megnőtt az eltűnések száma.

Viszonylag gyakori, hogy ha nem megy haza estére a fiatal, a szülők egy idő után a rendőrséghez fordulnak. Ezek az eltűnési ügyek azonban egy-két nap alatt rendeződnek, mert kiderül, hogy a lány vagy a fiú elment egy jó házibuliba és ott ragadt. Erről pedig elfelejtette értesíteni a szüleit, akik agyonaggódták magukat.

Központi Gyógyszertár Vác

Ha néhány napon belül nem kerül elő az illető, elrendelik a körözését – tudtuk meg Beluzsárné Belicza Andreától, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

– A körözési eljárás a körözés elrendelésével egy időben indul. A jelenleg hatályos körözési törvény rendelkezése alapján a körözés elrendelésétől számított 90 nap elteltével a körözési eljárást lefolytató rendőri szerv határozatot hoz az eltűntnek nyilvánításról – kaptuk a tájékoztatást.

A Vácról eltűntek névsoráról, s a listán első Kata virágos ügyének jelenlegi állásáról a Váci Napló április 29-i pénteki számában olvashatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments