TeSzedd: Vácott zárt a csoport, keress másik helyet

teszedd-700Már több, mint 80 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési akcióra. A csatlakozni szándékozók még egy hétig, április 18-án éjfélig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon. Vácról egy zárt csoport csatlakozott, így pontosan nem tudható, hol szedik majd a szemetet és hol lehetne hozzájuk csatlakozni.

Az idei TeSzedd! meghirdetése óta több, mint 80 ezer önkéntes mintegy 1.100 szemetes helyszín megtisztításával csatlakozott Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmához. A kezdeményezés célja idén is az, hogy minél több helyszínt tisztítsanak meg a résztvevők az illegálisan lerakott, eldobált szeméttől, és hogy minél többen váljanak még inkább érzékennyé a környezetükre, annak tisztaságára és megőrzésére.

Központi Gyógyszertár Vác

Az április 28. – május 1. között megvalósuló TeSzedd! önkéntes mozgalomra az elmúlt évekhez hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat vár országszerte a szervező OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI). A szervezők felhívják a figyelmet az országos kullancsveszélyre, ezért kérik az önkénteseket, hogy a szemétszedésre megfelelően zárt, de jól szellőző ruhában érkezzenek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A kezdeményezés honlapjának adatai szerint Vác is szerepel az önkéntesek helyszínei között, de a csoport zárt, így semmilyen információ nem szerezhető róluk, csak annyit tudni, hogy ők április 29-én pénteken dolgoznak majd. Ha valaki mégis szeretne részt venni az akcióban, legközelebb Vácról Rád irányába elindulva, az M2-es felüljáró után, az első bekötő földútnál balra találkoznak április 28-án csütörtökön 9 órakor egy másik csoport tagjai.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – mint minden évben, most is, az OKTF NHI biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket az önkéntesek az akciónapon, közvetlenül a szemétszedés előtt, a helyszínen kapják meg a koordinátoruktól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments