Vácott fújták és gyűjtöttek, most újabb koncertre készülnek

Váci Ifjúsági Fúvószenekar jótékonysági koncertje-700Márciusban jótékonysági hangversenyt adott a Böjte Csaba ferences szerzetes által befogadott gyermekek javára a kisváci Regőczi Kápolnában a Váci Ifjúsági Fúvószenekar és a Fehérek Templomának Kórusa. Most újabb hangversenyre készülnek.

Néhány hete a zsúfolásig megtelt teremben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Váci Csoportjának önkéntesei gyűjtöttek adományokat a nehéz sorsú erdélyi gyerekek javára. A nagylelkű adományozóknak köszönhetően több száz táblás csokoládét, édességeket, játékokat, könyveket sikerült összegyűjteni.

Központi Gyógyszertár Vác

Az adományokat a Váci Ifjúsági Fúvószenekar tagjai Kápolnai Jenő karmester vezetésével adták át a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonának. Az ott nevelkedő gyermekeket egy hangszerbemutatóval egybekötött koncerttel is megajándékozták.

A zenekar erdélyi turnéja során Csíkszerdában is adott két teltházas koncertet fiataloknak, továbbá Korondon együtt zenéltek a Korondi Fúvószenekarral, akiket ősszel Vácon is vendégül látnak majd. A koncertek mellett Csíksomlyón, a hólepte Békás-szorosban és a Gyilkos-tónál is emlékezetes kirándulásokat tettek a jótékony muzsikusok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A Váci Ifjúsági Fúvószenekar Erdélyi koncertkörútja a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A jótékonysági koncertről, valamint a Váci Ifjúsági Fúvószenekar erdélyi turnéjáról készült fényképeket és a szovátai Sóvidék Televízió riportját is megtekinthetik a csapat Facebook oldalán.

A zenekar legközelebb április 23-án szombaton 19 órától ad koncertet a váci zenekedvelőknek a Bartók Béla Zeneiskola Cs. Nagy Tamás Hangversenytermében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments