Díjeső a khersoni fesztiválon a Váci Dunakanyar Színháznak

Yvonne a burgundi hercegnő díjai Khersonban 2-700Hatalmas sikert aratott a Váci Dunakanyar Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadása a khersoni nemzetközi színházi találkozón: a produkció összesen négy díjat nyert el.

Május 20-án vette kezdetét a 18. alkalommal megrendezett MELPOMENI TAVRIA Nemzetközi Színházi Fesztivál az ukrajnai Khersonban, melyre a Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciójában készült Yvonne, burgundi hercegnő című produkciója is meghívást kapott. A vendégjátékra, mely a színház első megmutatkozása volt nemzetközi színtéren, május 24-én 21 órakor került sor.

Központi Gyógyszertár Vác

Nagy érdeklődés övezte a produkciót, a vendégjáték teltház előtt zajlott. A kritikusokból álló zsűri a Váci Dunakanyar Színház előadásának ítélte a legjobb női főszereplőnek (Pataki Szilvia), a legjobb férfi főszereplőnek (Kaszás Mihály) és a legjobb férfi mellékszereplőnek (Ivaskovics Viktor) járó díjat is. Alla Fedoryshyna, az előadás díszlet- és jelmeztervezője vehette át a legjobb látványnak járó díjat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szávai Attila: Távoli vidékek felé - könyvbemutató

„Óriási öröm, hogy ennyi elismerést kaptunk mind a szakma, mind a közönség részéről. Hatalmas eredménynek tartjuk, s bízunk benne, hogy a későbbiekben is hasonló fogadtatásra talál, hiszen az előadás további két, rangos, nemzetközi fesztiválon kerül bemutatásra: szeptember 30-án az Arany Oroszlán Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Lembergben, valamint október 23-án a Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon, Radomban is látható lesz” – mondta a színház igazgatója, Kis Domonkos Márk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!