Érkeznek a bevallási ajánlatok a NAV-tól az adózókhoz

adóbevallással sorbanállás a postán-700Az érvényesen nyilatkozóknak május 2-ig postázza a NAV a 1553E jelű egyszerűsített bevallást. Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tenni – „hallgatás beleegyezés” alapon -, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül 2016. május 20-án.

Idén több mint 300 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében, amit – akik rendelkeznek Ügyfélkapuval – elektronikusan, vagy levélben kapnak meg. A hivatal által elkészített és megküldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplő adatokkal. Ha eltérés nincs, akkor további teendő sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni, azt az igazolásokkal együtt 2021. december 31-éig kell megőrizni. Aki azonban módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak 1 aláírt példányt 2016. május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

Központi Gyógyszertár Vác

Ha valakinek jövedelemadót kell fizetni, akkor azt május 20-áig kell megtennie, vagy a bevallási nyomtatványon jelzett részletfizetésnek megfelelően (200 ezer forintig 6 havi részlet kérhető) elkezdeni a részletfizetést. A csekk beszerzéséről az adózónak kell gondoskodni, de a befizetés teljesíthető átutalással (a közlemény rovatban szerepeljen az adóazonosító) illetve ügyfélszolgálatokon bankkártyával is.

Akinek visszaigényelhető adója van és kérte annak visszautalását, úgy azt a bevallás főlapján kell jeleznie, valamint az utaláshoz szükséges pénzforgalmi számlaszámot (bankszámlaszámot) vagy postai címet is meg kell adnia.

Az szja 1 %-áról május 20-ig lehet rendelkezni, senki ne feledkezzen meg róla, éljen a törvény adta lehetőséggel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments