Kincstári biztos kerül a váci kórházba is

Jávorszky kórház-700pxKöltségvetési biztosokat küld a kormányzat az eladósodott egészségügyi intézményekbe – írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy az adósság állomány növekedés miatt a váci Jávorszky Ödön Kórházban is alkalmaznak majd pénzügyi felügyelőt.

Kincstári felügyelőket oda küld a kormány, ahol a 60 napon túli lejárt adósság meghaladja az intézmény éves költségvetésének 10 százalékát – írják.

Központi Gyógyszertár Vác

Így biztost rendelnek ki többek között az Országos Kardiológiai Intézethez, a Péterfy Sándor utcai, az újpesti Károlyi, a szentesi, a Zala megyei, a szekszárdi, a jászberényi, az esztergomi, a salgótarjáni, a kiskunhalasi, a tatabányai és a váci kórházba is.

A szakemberek egy évre kaptak megbízást a kormánytól, így ebben az időszakban a kórházak csak úgy vállalhatnak bármilyen pénzügyi kötelezettséget, ha a költségvetési biztos is ellenjegyezte a számlát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Tavaly év közepén a kormány 60 milliárd forintot adott a kórházak konszolidációjára, az eladósodottság nem csökken, március végén már ismét 47,8 milliárd forinttal tartoztak az intézmények a beszállítóknak – teszi hozzá a cikk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments