Rendkívüli testületi ülés: húsz perc alatt két fontos döntés

zászlók a városházánRendkívüli ülést hívott össze Fördős Attila (Fidesz-KDNP) polgármester péntek reggelre. A tanácskozásra három napirendi pont lett beterjesztve, az egyik és talán a legfontosabb a váci stadion felújításáról szóló TAO-s pályázat hiánypótlása volt. Az ülésen hárman nem voltak jelen: Bóth János (MSZP), Balkovics Péter (Fidesz-KDNP) és Ferjancsics László (Együtt-Lokálpatrióták).

A tanácsozás – mely kevesebb, mint 20 perces volt – legfontosabb napirendi pontja a stadionról szóló pályázat kérdése volt. Pető Tibor (Fidesz-KDNP) alpolgármester, mint előterjesztő arról beszélt, hogy amennyiben elfogadásra kerül a TAO-s pályázat hiánypótlása, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség valószínűleg garantáltnak veszi a felújítást, és engedélyezni fogja, hogy a váci focicsapat ismét játszhasson a helyi pályán a beruházás befejezéséig.

Központi Gyógyszertár Vác

A Vác FC Kft korábban már TAO pályázatot nyújtott be, melynek célja, hogy az önkormányzat segítségével a stadiont a szükséges feltételek elérése érdekében felújítsa. Most elkészült a műszaki tartalommal egy költségvetés, és egy ütemterv is. Az önrészt – mely a teljes összeg 30 százaléka – az önkormányzat állja majd, mivel az ő tulajdonában van a stadion. Az előterjesztést a képviselők egyhangúlag elfogadták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

Egy döntéssel kivonták a törzsvagyonból azt a területet, ahol jelenleg a Váci Kézilabda Sportegyesület edzőcsarnoka épül, majd engedélyt adtak a szervezetnek arra, hogy projekthitelt vehessen fel, valamint jelzálogjogot jegyeztethessenek be a területre. A hitel kamatösszegeit a kézilabda egyesület finanszírozza, a visszafizetésre pedig a Szerencsejáték Zrt ősszel folyósított szponzori támogatásából, illetve a TAO támogatásokból kerül majd sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments