Ifjúsági magazint szerkesztene az új alsóvárosi káplán

Balogh László atya-700A papszentelés utáni hetekben van az egyházmegyékben a papi kinevezések, felmentések és áthelyezések ideje. Az elmúlt másfél hétben az egyházmegyében Beer Miklós megyéspüspök az több tucat változást rendelt el.

Ezek keretében számos helyre új káplán vagy kormányzó került. Vácott is történt egy jelentős változás. A püspök ugyanis Balogh László salgótarjáni káplánt, eddigi tisztségéből fölmentve, Vác-Alsóváros káplánjává nevezte ki.

Központi Gyógyszertár Vác

Laci atya tavaly augusztusban Salgótarjánban így mutatkozott be:

„1985-ben születtem Balassagyarmaton. Általános iskolai tanulmányaimat a rimóci általános iskolában végeztem, míg középiskolába a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumba jártam, ahol 2004-ben érettségiztem. 2007-ben jelentkeztem a Váci Egyházmegye papnövendékei közé. A megyéspüspök döntése alapján kerültem Ausztriába, Heiligenkreuzba, ahol egyetemi tanulmányaimat végeztem, és amelyet 2013-ban sikeres eredménnyel abszolváltam. 

A pappá szentelésemet követően a megyéspüspök első kápláni állomáshelyemként Szolnokot jelölte ki. A Szolnokon töltött időszak alatt elsősorban az ifjúságpasztorációért, valamint az általános és gimnáziumi hitoktatásért voltam felelős.

Diplomamunkámban az aktuális Gender-vitát mutattam be és kritikailag szálltam azzal szembe, valamint II. János Pál a Test Teológiájáról szóló tanítását ismertettem. Jelenlegi terveim között szerepel, hogy a személyiség- és a fejlődéspszichológia területén mélyebb ismereteket szerezzek; ezért is jelentkeztem Semmelweis Egyetem Mentálhigéniés lelkigondozó szakára, mely képzést idén szeptemberben kezdek.

Mivel korábban kommunikációt és zsurnalisztikát tanultam, ezért távlati terveim között szerepel egy olyan ifjúsági magazin szerkesztése és kiadása, amely vallási, morális, etikai, pszichológiai és szociális témákkal foglalkozik. Küldetésemnek tekintem II. János Pál Test Teológiájának megismertetését az egyházban, illetve azon túllépve is, azért hogy a magyar fiatalok is lehetőséget nyerhessenek a pápai tanításban felsejlő brilliáns és jövőt teremtő emberkép megismerésére, és abból a saját életükben, illetve hitbeli növekedésükben inspirációt meríthessenek.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments