Váci alapítvány helyi termékes képzést szervez ingyenesen

Helyi-termék-700

A váci Magosfa Alapítvány neves szakértők bevonásával ingyenes helyi termékes képzést szervez kismarosi oktatóközpontjában. Várják mindazok jelentkezését, elsősorban a Dunakanyar és az Alsó-Ipoly mente térségéből, akik helyi termék előállításában gondolkoznak, de nincs elég információjuk, kapcsolatuk stb. a termelés, termesztés elindításához!

Az 5×1 napos képzés szeptember 19. és október 21. között zajlik majd. Jelentkezési határidő a képzésre: 2016. augusztus 30. – olvasható a friss felhívásban.

Központi Gyógyszertár Vác

Helyi termék előállításában gondolkozik? Vagyis olyan mezőgazdasági, illetve kézműves termék készítésében, amelyet elsősorban helyben megtermelt, vagy összegyűjtött alapanyagból, helyben, kisüzemi körülmények között állít elő, és elsősorban a térségben értékesít? Úgy érzi, hogy nincs elég információja a helyi termék előállításához, a vállalkozás elindításához?

Szeretne szakértőket, vagy helyi termelőket megismerni, akik tapasztalataikkal tudják segíteni ön terveinek megvalósítását, felmerülő problémák megoldását? Szeretne hasonló érdeklődésű személyekkel találkozni, akikkel később együtt gondolkozhat, tervezhet, segíthetik egymás munkáját? Várják a Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzésére, amelyet a témában jártas, neves szakértők tartanak!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A képzés során hozzájut mindazokhoz az információkhoz, amelyek segítik a tervezésben, a vállalkozás elindításában, helyi termék előállításában. Így az előadások témakörét többek között helyi termék előállításának vállalkozási formái; fogyasztói trendek és elvárások; marketing alapismeretek; jogszabályi környezet; élelmiszerrendszerek és élelmiszerhigiénia alkotják.

Ugyanakkor törekednek arra, hogy a képzés gyakorlatias, közvetlen és interaktív legyen, ezért az előadások mellett szakértők, helyi termelők részvételével fórumot, kiscsoportos tervezési munkát, együttgondolkodást is terveznek, valamint a 4. képzési napon tanulmányútra mennek a résztvevők helyi termelőkhöz a Dunakanyar térségében. Végül a képzés résztvevői fakultatívan részt vehetnek 2017 március végén az ötnapos csehországi tanulmányúton, amelynek célja szintén a helyi termékes tapasztalatok megismerése.

A képzés szeptember 19-i héten indul, és 5 héten keresztül minden héten 1-1 képzési napot tartanak. A képzés pontos időpontjait a résztvevőkhöz igazítják – az ezzel kapcsolatos kérdés a jelentkezési lapon szerepel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A képzés szorosan illeszkedik a Magosfa Alapítvány „Helyi termék – közös érték” programjába, amely 2006 óta segíti a Dunakanyar bal partján és az Alsó-Ipoly mentén a helyi termelőket, a helyi termékek előállítását és népszerűsítését. Épp ezért jelentkezőket elsősorban a Dunakanyar bal partjáról (Vác-Szob) és az Alsó-Ipoly mentéről (Szob-Bernecebaráti) várják.

A képzés ingyenes, a Magosfa Alapítvány biztosítja az infrastruktúrát, az oktatási anyagot, a résztvevők ellátását, a két tanulmányút költségeit (szállás, ellátás, utazás). A résztvevőknek egyedül a képzésre való eljutás költségét kell állniuk.

A képzés helyszíne: Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ, Kismaros, Láng u. 4.

Jelentkezni 2016. augusztus 30-ig, keddig a http://www.magosfa.hu/helyi-termek1/ oldalon található jelentkezési lap kepzes@magosfa.hu, vagy 2600, Vác, Pf. 131 címre való visszaküldésével lehet. A képzésről a részletes információkat (pl. pontos időpontok, részletes tematika) szeptember 2-ig megküldik a résztvevőknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

További információ: Kelemen Zoltán, kepzes@magosfa.hu, vagy 27/375-450 és 20/984-3946.

A képzést az „Oktatás a fenntartható vidékért” című, cseh-magyar-szlovák Erasmus+ pályázati projekt keretében valósítják meg. Azonosító száma: 2015-1-CZ01-KA204-013845.

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a képzés költségeihez – áll a Magosfa közleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments