Jó hír: hamarosan indul az útjavítás a Körtvélyes dűlőben

kőszórásos útfelület-700Rendszeresen érkeznek a városházára levelek, amelyekben a polgárok kisebb-nagyobb, de számukra fontos ügyekben kérnek segítséget, tájékoztatást. Nemrég Vásárhelyi László kérdezett a körtvélyesi külterületi utakkal kapcsolatos önkormányzati tervekről.

„Az elmúlt években Körtvélyes dűlőbe sokan beköltöztek, onnan járnak dolgozni, a gyerekek iskolába, idősek tavasztól őszig ott tartózkodnak. Sajnos az ott élők életét megkeseríti az út minősége, időnként nehezen, alig járhatósága egy-egy nagyobb zivatar után. Mi már saját erőből több esetben javítást kátyúzást/ kőzúzalék szórást végeztünk de az eredmény siralmas” – írja Vásárhelyi László.

Központi Gyógyszertár Vác

„Kérdésem,hogy van-e szándék, terv az út javítására, főként a Zsolt utcában, ahol a lezúduló víz a legtöbb kárt teszi? Tudjuk, hogy a lehetőségek végesek, de bizakodóak vagyunk!” – teszi hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Szerinte ideiglenesen talán az is megoldás lenne arra, hogy egy-egy általuk végzett javítás, kátyúzás eredménye tovább tartson, ha a 7,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsikat – melyek a laza útfelületen nagy károkat idéznek elő – kitiltanák a területről. Továbbá komoly kockázatot jelent, hogy az útról kifolyó hordalékos víz a 12-es utat védő áteresz helyett közvetlenül az útra kerül, s ez fokozottan balesetveszélyes! „Annak javítása, a kifolyó víz átereszbe történő vezetése sürgősen szükséges a balesetveszély miatt” – hívja fel a figyelmet.

A levélre Fördős Attila polgármester válaszolt. „A műszaki kollégák tájékoztatása szerint Körtvélyes dűlő egyes kőszórásos útjainak javítását a Váci Városfejlesztő Kft. megrendelte. Az elmúlt hetek intenzív csapadékos időjárása miatt az útjavítások újbóli elvégzése vált szükségessé egyéb területeken, mely miatt például a Zsolt utca útjavítása is halasztódott” – írja a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Jó hír viszont, hogy a napokban újból lehullott jelentős mennyiségű csapadékvíz okozta belterületi útjavítások elvégzését követően a Zsolt utca útjavítására is sor kerül. Körtvélyes dűlőben az önkormányzati tulajdonú utakra vonatkozó súlykorlátozás bevezetését viszont a városháza műszaki szakemberei nem tartják indokoltnak, mert a területnek nincs átmenő forgalma, az egyéb szállítási feladatokat más útvonalon nem lehet elérni.

A vasúti pályatest alatti átjáróból érkező csapadékvíz kerékpárút alatti nyílt árokba vezetését az útjavítással egy időben tervezik elvégezni – derül ki a polgármesteri válaszból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments