Zebegényi sokszínűség: II. UbikEklektik Fesztivál

UbikEklektikEgy érdekes fesztivált szerveznek augusztus 26. és 28. között Zebegényben a Szőnyi Táborban: a II. UbikEklektik Összművészeti Fesztivált. A művészeti sokszínűséget ötvöző rendezvényen minden álom valóra válhat – írják a szervezők facebook oldalukon.

„Mi lesz idén? Idén újjáélesztjük az Ubikeklektik ősi hagyományait és segítségetekkel megírjuk újkori történetét. Információink szerint az idei együttállás különlegesen alkalmas közeget teremt a román és magyar művészek közötti kreatív párbeszédhez és közös munkához. Az UbikEklektik egy ünnep, a találkozás ünnepe.” – írják honlapjukon.

Központi Gyógyszertár Vác

A rendezők a kulturális sokszínűségben zenei, képzőművészeti, irodalmi, illetve színházi rendezvényekkel várják az érdeklődőket. A zenei választék is sokszínű: a népzenétől a punk zenekarokon át az indie-alternatívokig vagy a dub-technóig minden hallható lesz. Fellép a Blahalouisiana, Middlemist Red, és a DJ-k mellett a közönség számára ismeretlenebb, undergroundabb formációk is bemutatkoznak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

– Az eklektikusság miatt sok mindenkinek vonzó lehet az UbikEklektik, de ez által mindenkinek tud újat is mutatni. Próbálunk igényes és jó alkotókat, zenészeket elhívni, akikről akár nem is hallott a közönség, de itt felhívhatják magukra a figyelmet – mondta Görög Miklós a 168 Órának nyilatkozva.

A fesztivál NKA-támogatásban részesült ugyan, de nagy részben közösségi finanszírozással valósul meg. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments