A váci püspök is nemmel szavaz az októberi referendumon

kvotanepszavazas-tabla-egy-faluban-700Összesen 17 egyházi vezetőt kérdezett meg a Heti Válasz arról, elmennek-e és ha igen, hogyan voksolnak a migránskvótáról. Az összeállításból kiderül, hogy olyan személyiségek is nemmel szavaznak majd – köztük Böjte Csaba erdélyi szerzetes és Beer Miklós váci püspök –, akiket sokan Ferenc pápa „magyar hangjaként” emlegetnek.

Mint kiderült, a lelkészek, rabbik papok, püspökök elsöprő többsége nemmel fog szavazni, de van olyan rabbi, aki inkább imádkozik az ikszelés helyett. Protestáns oldalról többen titokban szeretnék tartani állásfoglalásukat.

Központi Gyógyszertár Vác

Egyetért a kormány céljával, Brüsszellel viszont nem, ezért elmegy és a nemhez tesz ikszet két katolikus püspök is: Beer Miklós Vác, és Balás Béla Kaposvár püspöke, akik azzal indokolták döntésüket, hogy egyfelől nem kockáztathatjuk magyarságunkat, ráadásul máshogy nem tudjuk jelezni az unió vezetőinek, hogy a kötelező kvóta nem oldja meg a népvándorlási helyzetet – írja az atv.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Beer Miklós már tavaly, éppen egy évvel ezelőtt, a Keleti pályaudvarnál összegyűlt migránsokkal kapcsolatban is határozottan kifejtette véleményt. A menekülteknek el kell fogadniuk az Európai Unió előírásait és ha tényleg itt akarnak maradni, akkor regisztráltatniuk kell magukat, ám ezt csak a hivatalos intézményekkel karöltve lehet kivitelezni – mondta akkor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments