Régi pompájában áll ismét a Honvéd-emlékmű a Ligetben

honved-emlekmunelMegújult a 48-as emlékmű – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kedden, Fördős Attila polgármester.

A városvezető köszönetet mondott Kopcsik Károlynak, a Váci Fegyház és Börtön parancsnokának, aki koordinálta az emlékmű felújítását.

Központi Gyógyszertár Vác

– Néhány hónappal ezelőtt egyeztettünk a parancsnokkal. A kérése akkor az volt, hogy a börtön mellett egy leálló sávot alakítson ki Vác városa. Ezt mi vállaltuk. Ők pedig vállalták, hogy cserébe megújítják az emlékművet – mondta a polgármester.

Kopcsik Károly is örömét fejezte ki az együttműködés miatt. Mint mondta, vezetőként többször koszorúzott az emlékműnél, de családjával is járt ott. Akkor tapasztalta, hogy méltatlanul elhanyagolt az építmény állapota.

– Fogvatartottaink önként is felajánlották, hogy részt vesznek a felújításban, így heten, három hétig dolgoztak rajta, összesen 424 munkaórában és 45 liter festéket és számos ecsetet elhasználva – mondta. Hozzátette: teljes egészében lecsiszolták a korlátokat, meghegesztették az omladozó lemezeket, és igyekeztek régi képek alapján restaurálni az emlékművet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Kopcsik Károly végül köszönetet mondott a városnak azért, hogy sikerült leállósávot kialakítani a börtön bejáratánál, ahol a behajtásra váró teherautók tudnak várakozni, nem zavarva a járműforgalmat. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments