Váci Jobbik: nincs számla, ezért legyen kedvezmény

jobbik-sajttaj-kaszonyi-karoly-es-feher-zsolt-700Sajtótájékoztatón értékelte a legutóbbi testületi ülésen történteket Kászonyi Károly, a Jobbik önkormányzati képviselője, bizottsági elnök. A végén Fehér Zsolt helyi pártelnök arra szólította fel a polgárokat, hogy vasárnap menjenek el szavazni és voksoljanak nemmel a feltett kérdésre.

Kászonyi Károly a testületi ülés több napirendi pontjával kapcsolatban mondta el véleményét. A képviselő megjegyezte, hogy számára meglepő volt Tar György távozása a Váci Városfejlesztő Kft ügyvezető igazgatói posztjáról, hiszen tavasszal hosszabbították meg megbízatását újabb öt évvel. Kifogásolta, hogy a közös megegyezéssel záruló kapcsolat végén még öt havi bérét is megkapja az ügyvezető igazgató.

Kászonyi Károly a pénzügy bizottság elnökeként feszítettnek tartja a város költségvetését. Ha az önkormányzat megkapja a kért ÖNHIKI támogatást, az segíthet a napi gondokon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Szóvá tette, hogy a váciak hónapok óta nem kapnak hulladékszállítási számlát, ezért nem is tudják a szemétdíjat befizetni. A létrehozott állami cég várhatóan majd egyszerre szeretné beszedni az elmaradásokat, ám ez a képviselő szerint elfogadhatatlan. Javasolta, hogy vagy adjanak majd részletfizetést a polgároknak, vagy a felgyülemlett adósság egy részét engedjék el.

Továbbra is sürgette, hogy a mobilgát mielőbb épüljön meg, hiszen ha elkezdődik a stadion átépítése és elkészül a beruházás, nem lenne jó, ha egy nagy árvíz során ismét víz alá kerülne a létesítmény. Ugyancsak rendezetlen az M2-es autópálya építésének ügye, mert Kászonyi Károly úgy tudja, hogy a nyomvonal bővítés a korábbihoz képest közelebb került a településhez.

A gazdasági-városüzemeltetési és városfejlesztési bizottság tagjainak hétfői, a Külső-Rádi úti lakótelepen tett informális látogatásáról – amelynek egyik kezdeményezője volt – azt mondta: megdöbbentették a látottak. A volt csirkekeltető épületeiben kialakított lakásokban nagyon rossz körülmények között élnek az emberek, ezen változtatni kell.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A testületi döntések közül Kászonyi Károly kiemelte a fejlesztési hitelfelvételt, amelyre szerinte szüksége van a városnak és így lehetőség adódik arra, hogy több kisebb-nagyobb fejlesztést el tudjanak végezni. (Erről részletesen a Váci Napló szeptember 30-i pénteki számában olvashatnak, a cikkben megtalálják a teljes listát is!)

Fehér Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Jobbik korábban javaslatot tett az Alaptörvény módosítására és ha ezt a parlament elfogadta volna, akkor nem kellett volna megtartani a vasárnapi népszavazást. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments