Váci stadionügy: egyértelmű önkormányzati támogatás

stadion-latvanyterve-700Megszületett a kompromisszum és a döntés stadionügyben: a város kész mintegy 180 millió forintos fejlesztési hitel felvételével finanszírozni a rekonstrukció közel 600 millió forintos költségét – erről született döntés a képviselőtestület hétfői kora esti rendkívüli ülésén.

A tanácskozáson egyetlen napirendi pontként szerepelt a téma, amelynek részleteit Orbán Levente, a Vác FC igazgatója mutatta be. Prezentációjából kiderül: egy korszerű, a mai követelményeknek megfelelő, egyebek között például megújuló energiát is hasznosító, fedett lelátóval rendelkező sportlétesítményben gondolkodnak.

Központi Gyógyszertár Vác

Az előterjesztés nem váltott ki különösebb vitát, a felszólaló képviselők, bár tettek fel kérdéseket, a végén valamennyien igennel szavaztak, így a döntést, az önkormányzati fejlesztési hitelfelvételt 14-en támogatták. Az ügylethez azonban kormányzati hozzájárulásra is szükség van.

Elhangzott: a Magyar Labdarúgó Szövetséghez legkésőbb szeptember 19-én éjfélig kell benyújtani megfelelően előkészítve a pályázatot. Az MLSZ elnöksége pedig október 4-i ülésén dönthet annak elfogadásáról. Ha megérkezik a kormányzati jóváhagyás, akkor rövid időn belül ki lehet írni a közbeszerzési pályázatot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az MLSZ fejbólintása után valószínűleg visszatérhet az NB II-ben szereplő Vác FC a hazai pályára, így a további itthoni meccseit már Vácott játszhatja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments