Különdíj a váci Börtönrádió egyik elítélt munkatársának

börtönrádió1-700Rangos szakmai elismerésben részesült a Börtönrádió. Hegyaljai Rudolf, a Váci Fegyház és Börtönben működő Rács Fm fogvatartott munkatársa nyerte el idén a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítvány különdíját.

Az Adj Hangot Egyesület, együttműködve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával, már három fegyintézetben működtet börtönrádiót: Váci Fegyház és Börtön – Rács Fm; Győr – Sing Sing Győr; Budapest, Gyorskocsi utca – Hessz Fm.

A Börtönrádió egy zártláncú, csak a fegyintézetek lakói által fogható rádióprogram, melyet a fegyintézet lakói készítenek tapasztalt újságírók, valamint pszichológusok, illetve egyéb segítő szakmákban működő szakemberek által nyújtott tréning után, azok szerkesztői és segítői közreműködésével, maximálisan figyelembe véve a fegyintézet biztonsági előírásait, etikai irányelveit – áll közleményükben, amelyet a Médiapiac idéz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Börtönrádió célja, hogy a fogvatartottak aktív közreműködésével olyan belső információs és kommunikációs fórumot biztosítson a fegyintézetekben élőknek, amely segít a fegyintézeti közösségek számára konfliktusmentesebbé tenni az ottlétet, valamint hatékony segítséget nyújt a fogvatartottak szabadulás utáni reintegrációjában.

„Svéd, a váci rádió egyik fiatal munkatársa azt találta ki, hogy a börtönbe látogató fiataloknak őszintén, személyes élményeken keresztül kell beszélni a drogokról, ezért öt társával összeállt, hogy bemutassák mennyire különböző háttérből jövő emberek kerülhetnek a drogok jóvoltából ugyanoda, a börtönbe. A kezdeményezésből rádióműsor is készült, amit olyan színvonalasnak ítélt a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítványának kuratóriuma, hogy különdíjjal jutalmazta. A mai díjátadón igen meleghangú, bátorító méltatást hallhattunk. Köszönjük a kuratóriumnak és köszönjük Svédnek, a váci csapattal együtt” – írják közösségi oldalukon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Vácott tavalyelőtt december 1-jén hétfőn hajnalban indult el a Rács FM, amelyet elítéltek is szerkesztenek. “Jogában áll hallgatni. Minket” – így hangzik a média szlogenje. A műsorok készítése már októberben elkezdődött. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments