Vácott csalók járják a központi fűtéses lakásokat

radiator-szelepcsere-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Csalók járnak a városban, pénzt szednek radiátor szelepcserére. A Váci Távhő Kft arról tájékoztatta a lakásszövetkezeti és társasházi képviselőket, hogy ismeretlen személyek termosztatikus szelep felszerelésére, szelepcserére, radiátor karbantartásra pénzt próbálnak kicsalni a lakástulajdonosoktól – osztotta meg közösségi oldalán az információkat a Deákvári Lakásfenntartó Szövetkezet.

A szerda délutáni bejegyzés szerint előleget kérnek, 20-40 ezer forintot. Nyugtát is adnak róla. „Az a duma, hogy aki most befizeti az előleget, annak jövőre olcsóbban, az idei áron csinálják meg a munkát” – írják.

A pénzt elteszik, és természetesen a munkát soha nem fogják elvégezni! – hívják fel a figyelmet. Emlékeztetnek rá: nem ez az első eset, pár éve radiátorcserére gyűjtöttek előleget Vácon. Más városokban is garázdálkodtak, a pénzt mindenhol felvették, a munkát sehol nem végezték el.

„Jegyezze meg mindenki: ilyen fajta munkákra előleget soha nem fizetünk. A munkát akkor fizetjük ki, ha készen van! Tisztességes vállalkozó ilyen munkáért nem kér előre pénzt!” – nyomatékosítják.

Főként idős emberekhez csengetnek be, ezért kérnek mindenkit, hogy szóljanak a szomszédoknak. Meglehetősen tájékozottak, magukat a távhőszolgáltató, a lakásszövetkezet, vagy a közös képviselő nevében eljáró személyeknek adják ki. Máskor meg éppen ellenkezőleg: a felsoroltakat szidják, azt állítják, hogy kötelező lesz a csere, mert az említett szemétládák azt elrendelték jó drágán, de ők, mint megbízható független vállalkozók, olcsóbban fogják elvégezni a munkát.

„Kérünk mindenkit, hogy figyeljenek oda egymásra! Ne hagyjuk, hogy becsapjanak! Arra kérjük a lakókat, ha a fenti módszerrel próbálkozó csalók csengetnek be hozzájuk, haladéktalanul forduljanak a rendőrséghez!” – írják befejezésül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments