Jótékonysági koncerttel indul a Téli Ünnepi Napok

tunVÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Téli Ünnepi Napok a karácsonyi és újévi ünnepkörtől egészen a farsangig tartó időszakot felölelő programsorozat, amelyet immáron 11. alkalommal rendez meg a Madách Imre Művelődési Központ.

Idén rendhagyó koncerttel veszi kezdetét: az MTVA felkérésére Bogányi Gergely jótékonysági hangversenyt ad a Bogányi zongorán december 4-én, vasárnap 19 órakor a művelődési központban. A koncert bevétele az idén 10 éves Református Szeretetszolgálatot támogatja. Ingyenes belépőjegyek igényelhetők a jegypénztárban.

Az intézmény az év leghidegebb hónapjaiban is gondtalan kikapcsolódást ígér változatos programjaival, melyben helyet kapnak családi és gyerekprogramok, könnyű- és komolyzenei koncertek, rockopera, musical és színházi előadások, valamint stand up is.

Az esztendő utolsó hónapjának rendezvényei a karácsonyi és újévi ünnepkörre való ráhangolódást teszik lehetővé. December 11-én a Thália Művészeti Egyesület Gyémánt Musical Stúdió Ifjúsági csoportjának Karácsonyi harangok című ünnepváró előadását nézhetik meg az érdeklődők. December 17-én délután a Nyitra-Drazovce-i Hagyományőrző Együttes a környékbeli szlovák népszokásokat mutatja be, este pedig az Antonio Vivaldi Kamarazenekar Dónusz Katalin énekművésszel és Homoki Gábor hegedűművésszel ad ünnepi hangversenyt.

Igazi szilveszteri hangulatról gondoskodik december 30-án a Rocken Dogs zenekar évzáró koncertjével, ahol fellép még a Phoenix Rt, valamint a Steroid zenekar is.

December 31-én a Március 15. téren fergeteges szilveszteri bulival búcsúzunk az óévtől. Fellép a Countaktus Country és a Crockodeal zenekar, éjféltől pedig DJ Spigi Boy szórakoztatja a közönséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Az új évben, január 15-én a Váci Szimfonikus Zenekar XX. jubileumi koncertjének ad helyet a Művelődési Központ, ahol színes műsorral, fergeteges hangulattal és meglepetés vendégekkel várja a közönséget Farkas Pál karmester és zenekara.

A téli ünnepek főszereplői, a gyerekek számos színházi előadást, koncertet, valamint táncházat is élvezhetnek. December 6-án egy interaktív koncert-show keretében köszönthetik a Mikulást a Buborék együttessel, ahol a zenekar a hóról is gondoskodik. Január elején a Kabóca Bábszínház repíti őket Mosó Masa mosodájába, majd január 17-én a Makám zenekar Bogárbál című koncertjén képzeletben a természetben barangolhatnak.

Február elején Babszem Jankó kalandjait ismerhetik meg a Csodamalom Bábszínház előadásán, majd február 11-én fergeteges farsangi buliban vehetnek részt az Iszkiri zenekarral. Február 14-én a Fogi Színháza előadásában egy gyönyörű magyar népmesét, az Árgyélus királyfi és Tündér Ilona történetét ismerhetik meg a gyerekek. Február 16-án pedig a Kárpát-medence népzenei gyöngyszemeire perdülhetnek táncra a Parapács Zenekar Széles ez világ című táncházában.

A Téli Ünnepi Napok műsorfolyamában több színházi előadás is szerepel.

A Parlando Társulat közel 15 előadással a háta mögött utoljára állítja színpadra december 18-án a nagysikerű Dzsungel könyve című musicalt, amely Rudyard Kipling azonos című könyve alapján készült. A társulat új előadással is készül az új évben: Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalét január 27-én mutatja be az intézmény színháztermében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Nem mindennapi előadásra kerül sor december 29-én. Vácott most először lesz látható a Vazul vére című történelmi rockopera, melynek főbb szerepeiben, Molnár Péter „Stula”, Kálmán György, Schrott Péter és Jósa Tamás lesz látható-hallható. A látványban nem szűkölködő előadást nagyméretű vetített háttér, 10 énekes, táncosok, dobosok és harcművészek teszik teljessé. A programsorozat egyik záróakkordjaként február 16-án a Charley nénje című vidám, zenés bohózatot mutatja be a Pódium Színház.

A programsorozat része a Magyar Kultúra Napjára való megemlékezés. Az idén január 23-án megrendezésre kerülő gálaműsorban közreműködik Szvorák Katalin, Kossuth – és Liszt Ferenc-díjas énekművész, valamint a Sebő együttes.

A humor sem maradhat ki a programkínálatból: december 8-án a L’art pour l’art Társulat színpadra viszi azokat a jeleneteit, dalait, amelyek a kreatív l’art-műhely közel 30 éves televíziós és színpadi munkájából a legnépszerűbbek, melyek már-már a magyar abszurd klasszikusainak számítanak. Január 11-én Nekünk áll a László címmel Hadházi László önálló estjén nevethet a nagyérdemű, ahol Bellus István lesz a vendég.

Igazi csemegével várják a szervezők a könnyűzene és a jazz rajongóit. Fantasztikus zenei élménynek ígérkezik a Váci Jazz Klub keretében december 10-én színpadra lépő Nagy János és Mózes Tamara, e két roppant invenciózus zenész duója. Január 20-án a Mörk bűvöli el a közönséget egyedi előadásával, melyben merész keveredésben jelennek meg a különböző zenei stílusok (funk, pop, jazz rock), február 10-én pedig a smooth jazz műfaj hazai nagykövete, a szaxofonos Zolbert ad koncertet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Folytatódik a Folk-parti táncházunk, ezúttal december 17-én szlovák táncokat ismerhetnek meg az érdeklődők a Kóborzengő zenekar jóvoltából, január 28-án a Tázló együttes moldvai népdalok világába kalauzol, február 11-én Ónodi Béla vezetésével magyar táncokat tanulhatunk, február 25-én pedig a szerb-horvát népzenét és táncokat mutatja be a Kolo együttes.

A Téli Ünnepi Napok programkínálatát képzőművészeti kiállítások is gazdagítják. December 9-én Makovecz Imre Kossuth-díjas építész grafikáiból nyílik kiállítás „IMRE ÁLMA – Makovecz Imre megrajzolt hite az égtől a földig” címmel, majd december 17-én ismét megrendezésre kerül a Téli Tárlat, amely Vác és környéke hivatásos képző- és fotóművészeinek hagyományos bemutatkozó tárlata.

A kiállítást Bárdosi József művészettörténész nyitja meg, fővédnöke: Fördős Attila, Vác város polgármestere. Január 23-án Bardócz Lajos grafikusművész, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments