A Kőkapu az új ötezresen? – ezt sokan benézték!

5000-bankjegy-huf-uj-mti-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Hivatalosan kedden kezdte meg a Magyar Nemzeti Bank az új ötezresek kibocsátását, bár még nem lehet fizetni a bankjegyekkel. Ezek egyik oldalán a nagycenki kastély, míg a másikon gróf Széchenyi István portréja látható. Ettől balra egy diadalív látszik – sok váci szerint a Kőkapu került fel az ötezresre.

Van egy rossz hírünk: nem az. Ennek ellenére a közösségi oldalon már valóságos mozgalom bontakozott ki a tervezőt dicsérve. Az MNB tájékoztatójából azonban egyértelműen kiderül: amit látunk, nem a Kőkapu. Ezt bizony sokan benézték.

A bank honlapján megtalálható kiadvány szerint „a bankjegy előoldalának közepén található Lánchíd pillér motívum mozgatás hatására liláról zöld színűre változik”. Teljesen logikus Széchenyi és a Lánchíd közötti kapcsolat, s ez nem szorul magyarázatra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A mi Kőkapunk, amely egyedülálló az országban, tudomásunk szerint még soha nem szerepelt sem pénzérmén, sem bankjegyen.

Az új bankjegyek egyébként mától, november 15-től válnak törvényes fizetőeszközzé. A készpénzforgalomban – a korábbi kibocsátások sikeres gyakorlatát alkalmazva, a készpénzellátási lánc szereplőinek megfelelő felkészülését követően – 2017. március 1-től találkozhatunk majd a megújított 2000 és 5000 forintos címletekkel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments