A váci vasútállomás máris kezd lepusztulni?

vasutallomas-hibai-kidontott-sullyedo-baba-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Két éve adták át a felújított váci vasútállomást, néhány napja az Indóház internetes szakportál újságírója, Zöldi Péter járta végig a peronokat, épületeket és sok érdekes dolgot tapasztalt.

„Vácon járunk, ahol a három évvel ezelőtt izgatottan figyeltük, ahogy a markológép kiemeli az első kanál földet a készülő aluljáró helyén, fúrás, vésés, bontás hangja hallatszott az állomásépületből, friss-szürkén csillogtak a még féktuskóport nem látott betonaljak az őszi esőben a hengerelt kőzúzalékon, találgathattuk, melyik felsővezetéktartó toronyoszlop marad meg, melyik megy a levesbe” – olvasható az írásban.

A szemle eredménye elég lehangoló – derül ki cikkből.

Rejtélyes jelenség az aluljáróban az oldalfal és a padlóburkolat találkozásánál, bokamagasságban végighúzódó, nedvesedésre emlékeztető sötét sáv. Mivel maga a kőburkolat nem vízáteresztő, még épületfizikai előképzettséggel is csak találgatni lehet az okokat. Félő azonban, hogy az egyenlőre csak esztétikai szintű jelenség idővel anyagkárosodásba megy át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Egy nagy területen a lépcső melletti falrészről hiányzik a vakolat, több helyen a szigetelés ellenére a csapadékvíz becsorog – derül ki a fotókkal bőven illusztrált írásból.

A vasút kezelésében lévő, de az állomás vasútüzemi működésével lazább kapcsolatban lévő terület valódi senkiföldje. A Széchenyi utca felőli főbejáratnál még a nyáron döntötték ki a süllyedő pollert – a „süllyedő babát” -, egy most is látható lánc november elején vált a kompozíció részévé.

„Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vác város főmérnökét megkérdezve fény derült arra, hogy a város a süllyedő poller javítási költségei tekintetében perben áll azzal a céggel, melynek járművezetője a kárt okozta. A perek előbb-utóbb véget szoktak érni, azután pedig vélhetően minden tip-top lesz ismét az állomás előtti téren. Feltéve, hogy a romlás virágai addig nem burjánzanak túlságosan el” – írja az Indóház szakújságírója. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments