Kammerer Zoltán is megirigyelte a sószobát az óvodában

somokozas-a-soszobabanVÁCI NAPLÓ/a város (Furucz Anita) ♥ Sószobát adtak át a Csányi körúti óvodában szerdán. Az önkormányzati és alapítványi támogatással megvalósuló fejlesztéssel a gyerekek megbetegedéseit kívánják megelőzni és erősíteni az immunrendszerüket.

Bundik Attiláné, a tagóvoda vezetője felvezetőjében a só jótékony hatásairól beszélt.
– A mai napon egy nagyon nagy álmunk vált valóra, elkészült a sószobánk. Megfigyeltük, hogy ősszel gyermekeink nagyon sok légúti megbetegedésben szenvednek. Sokat hallottunk a sóterápia jótékony hatásáról és arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne, ha nálunk is lehetne egy ilyen szoba – mondta.

A gondolat egy éve született meg, és gyorsan támogatásra is talált. Az önkormányzat, a gazdasági hivatal és a városfejlesztő kft mellett az óvoda alapítványa, a szülők egy százalékos felajánlásából valósította meg a fejlesztést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A sószobában több foglalkozást is terveznek: logopédiait,  ének-, mese-, versmondást és somokozást (sóval homokozást) is.

Mokánszky Zoltán alpolgármester is üdvözölte a kezdeményezést. Elmondta: nagyon örül neki, hogy a város intézményének vezetői ilyen újításokban gondolkodnak.

– Nem csak a sport révén lehet valaki egészséges, hanem az által, hogy úgy is él. Nagyban hozzájárul egészségünk állapotához az, hogy milyen levegőt lélegzünk be. És hát valljuk be, Vác nem tartozik a legtisztább levegőjű városok közé – mondta.

Kovács Ágnes, a Kisvác-Középvárosi Óvodák vezetője követendő példának nevezte a tagóvoda kezdeményezését, és reményét fejezte ki, hogy lesznek még követői az intézménynek.

Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai- és világbajnok pedig szívesen bekéreckedne alkalmanként az óvoda sószobájába – ezt ő mondta az átadó rendezvényen. A sportoló elmondta: minden évben ellátogat a parajdi sóbányába, hogy eltöltsön pár napot az egészséges klímában, amely szerinte a gyerekeknek is sokat fog segíteni. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments