Új könyv Beer Miklóssal: „Örömet hozzak, hol gond tanyázik”

a-folytatasVÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A tavaly karácsonyra megjelent és rendkívül népszerű Szeressek ott, ahol gyűlölnek című interjúkötet folytatásaként ezekben a napokban kerül a boltokba dr. Beer Miklós váci megyés püspök és Réti József új könyve „Örömet hozzak, hol gond tanyázik” címmel.

Püspök atya ezúttal is a tőle megszokott közvetlen, baráti hangon, tele derűvel és bölcsességgel válaszol a ma emberét foglalkoztató kérdésekre. A „folytatás” számtalan új témát és a korábbinál is több személyes történetet tartalmaz Váctól Esztergomig, Budapesttől Pilismarótig.

Miklós püspök beszél a teremtésről, a lélekről, a lelkiismeretről, a feltámadásba vetett hitről, kitér az emberi aggodalmaskodásra, az isteni gondviselésre, a gyereknevelésre, az ifjúság körében megélt évtizedes tapasztalataira, miközben nem kerüli meg a kényesnek, tabunak számító kérdéseket sem. Izgalmas gondolatokat oszt meg egyebek mellett arról is, hogyan kell érteni Jézus szavait: bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

„Olyan szépen és boldogan élhetnénk, ha tényleg keresztények lennénk, és nem csupán vallásosak. Szünet nélkül lehetőségünk van felfedezni, mennyi jót tehetnénk, családi kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, bárhol az életünkben” – fogalmaz Beer Miklós.

Az Örömet hozzak, hol gond tanyázik című 206 oldalas interjúkötet november 15-től megvásárolható Vácott a Püspöki Hivatalban, a Káptalan Könyveskuckóban és a Lyra Könyvesházban, továbbá megrendelhető az interneten is a bolt.ujember.hu címen. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments