Vastaps Bocellinek és a váci Vox Humana Kórusnak

vox-humana-bocelli-bazilika-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Az irgalmasság szentévéhez kapcsolódva adott ingyenes koncertet a világhírű tenor, Andrea Bocelli november 5-én szombaton este a Szent István-bazilikában. „A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban” rendezvénysorozat magyarországi állomásán Erdő Péter bíboros evangelizált.

A világhírű művész koncertjén a váci Vox Humana Kórus is fontos szerepet kapott.

A koncertet Carlos Simon Vazquez, a dikasztérium titkárhelyettesének köszöntője nyitotta meg. A vatikáni küldött angol nyelven méltatta államalapító szent királyunkat, akinek nevét a budapesti bazilika is viseli – írja friss tudósításában a Magyar Kurír.

Ezután következett Andrea Bocelli koncertje, amelyen többnyire mindenki által ismert egyházzenei művek és operarészletek csendültek fel. Felhangzott például a Halleluja Händel Messiásából, Mozart Requiemjének két tétele, több Ave Maria-feldolgozás, de a Misszió című film zenéjének egyik, Ennio Morricone által szerzett darabját is meghallgathatta a közönség.

A világhírű tenor a Danubia zenekarral és a Marcello Rota által vezényelt váci Vox Humana Kórussal, valamint a mindössze 22 éves ukrán Anastasiya Petryshak hegedűművésszel kiegészülve a szeretet szépségébe és csodáiba avatta be a közönséget. A művek értelmezését segítette az az ismertetőfüzet, amelyet Marco Tibaldi teológus, a bolognai Vallástudományi Intézet igazgatója állított össze.

Az isteni és emberi szeretetet megcsillantó muzsika után a házigazda Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vezetője, Erdő Péter bíboros hirdetett igét, rámutatva arra, hogy milyen nagy titok a család. A főpásztor beszéde végén arra kérte Andrea Bocellit és feleségét, hogy imádkozzák el közösen a miatyánkot. Az imádságba bekapcsolódott a bazilikába bejutott mintegy ezerötszáz szerencsés hallgató is.

A világhírű tenor ingyenes koncertje iránt ugyanis hatalmas volt az érdeklődés, így csak a szervezőknél jelentkezők töredéke juthatott be az eseményre. Előzetes regisztrációra volt szükség, amely körül volt egy kis kavarodás – mint azt lapunk megírta. (fotó: Vox Humana Kórus Facebook oldala) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments