Károkat okozott a viharos szél szerte a városban

karacsonyfa-a-korforgalomnal-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Már a tegnap délután időjárása előrevetítette a változást, éjszakára pedig verte a szél rendesen a redőnyöket a váciak ablakán is. Úgy tűnik, az Országos Meteorológiai Szolgálat jól tette, hogy a heves szél miatt figyelmeztetést és riasztást adott ki szombat éjfélig.

A károk felmérése még tart, de már több jelzés is érkezett komolyabb problémákról. A Váci Fegyház és Börtön átépítés alatt lévő teherportájának kapuját egy nagy széllökés kidöntötte. Az ügyeletes csapat azonnal eltorlaszolta a kijáratot, így szökés veszélye egy percig sem állt fenn. Számos épületen a tetőt rongálta meg a szél, de sok helyen a közlekedési táblákat is ledöntötte.

A városvezetésnek Vácott is akadt feladata bőven az őrjöngő szél miatt. A kisváci körforgalomban egyenesen a karácsonyfa dőlt ki, bár mire a Nap is kisütött, a malőrt sikerült orvosolni. Visszagondolva a Duna közelségéből fakadó nem is oly’ régi árvízvédelmi feladatokra, úgy tűnik, Vácott számolni kell azzal: néha a víz, időnként pedig a szél az úr.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Pénteken a délután második feléig ígér az Országos Meteorológiai Szolgálat 70-85 km/órás, de egy-egy helyen akár 85-95 km/órás széllökéseket. Sokfelé okozott már a délelőtt folyamán fennakadásokat az extrém légmozgás miatt kidőlt fa, leszakadt vezeték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments