Már nem Fülöpné Erdő Mária a váci főiskola rektora?

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Már nem Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter húga az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora – értesült a Népszava. A vezetőváltást még nem jelentették be hivatalosan, de a híreket a Váci Egyházmegye, az intézmény fenntartója megerősítette a lapnak.

A tanév végéig a jelenlegi rektorhelyettes látja el a vezetői feladatokat, az egyházmegye pedig hamarosan pályázatot ír ki a pozícióra – tették hozzá.

A rektor leváltásának okát egyelőre nem indokolták hivatalosan, ám a Népszava úgy véli, az elmúlt öt év sorozatos botrányai miatt kell távoznia, amelyekkel sokat ártott a főiskolának: egyrészt felére csökkent a hallgatók száma, miután a rektor 2012-es kinevezése után elküldte a tanárok felét, hogy – a Népszava szavai szerint – „megbízható” embereivel töltse fel a helyüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A lap emlékeztet arra, hogy az intézményvezető 2013-ban azzal borzolta a kedélyeket, hogy hittankönyvében halálos bűnnek nevezte a homoszexualitást. A Népszava azt is hozzáteszi, hogy 62 diplomát adtak ki szabálytalanul, amit a lap birtokába került belső vizsgálati anyag is alátámaszt.

A Népszava azt is megjegyzi, hogy Fülöpné Erdő Mária évekig vezette úgy a váci főiskolát, hogy nem felelt meg a rektori pozícióhoz szükséges feltételeknek, a szlovákiai Rózsahegyi Katolikus Egyetemen 2011-ben szerzett doktoriját csak 2015-ben honosíttatta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments