Már várják a nevezéseket a Virágos Vácért versenyre

VÁCI NAPLÓ/a város (Ribáry Zoltán) ♥ Immár másfél évtizedes hagyománya van a Virágos Vácért közösségi környezetszépítő versenynek, melyet az idén tizenötödik alkalommal hirdetnek meg a szervezők.

A jelentkezési lapok átvehetőek a polgármesteri hivatal portáján, illetve letölthetők a városi honlapról és a Váci Városfejlesztő Kft honlapjáról. Fontos tudnivaló, hogy a jelentkezési határidő február 15., szerda 16 óra.

A kiírásra a hagyományokhoz híven ezúttal is három kategóriában – kertes házak; lakásszövetkezetek, társasházak, lépcsőházak; intézmények és cégek – lehet nevezni. Az önkormányzat és a Váci Városfejlesztő Kft biztosította palántákat májusban vehetik át a verseny résztvevői.

Az esemény védnökei ebben az évben is Fördős Attila polgármester és Beer Miklós megyéspüspök.

– A verseny életre hívását az a gondolat sugallta, hogy a város ösztönözze a lakosságot közvetlen környezetük és ezzel együtt az egész város virágos szépítésére. Az elmúlt másfél évtized tapasztalatai alapján évről évre nagyon sokan beneveznek. Számos résztvevő rendszeresen csatlakozik a programhoz, többen a kezdetektől fogva minden esztendőben részt vesznek a mozgalomban, és örömünkre mindig vannak új jelentkezők is – mondta Mezei Helga főkertész, a verseny főszervezője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: Az Összefogás Vácért deákvári jelöltjei

A virágosztás tehát májusban esedékes, a zsűri tagjai augusztus és szeptember során szemlézik az eredményt, az ősz közepe táján rendezendő ünnepélyes díjkiosztáson pedig minden kategóriában számos oklevél, “Virágos Vác – Virágos Ház” tábla talál gazdára.

További információ a 30/583-2805-ös telefonszámon kérhető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!