Sálak díszítették a főteret: vigyél magaddal, ha fázol!

VÁCI NAPLÓ/a város (Ribáry Zoltán) ♥ Vízkereszt napjának délutánján több tucat sál került fákra, padtámlákra, korlátokra, kopogtatókra Vác főterén, miután igen sokan csatlakoztak az alsóvárosi plébánia Szent Anna karitász csoportjának jótékonysági kezdeményezéséhez.

A váci akciót kezdeményező Baricz Anikó, a karitász csoport tagja az interneten figyelt fel erre a különös adományozási ötletre, és arra gondolt, hogy nálunk is jó lenne megvalósítani.

Székely Sándor, a csoport vezetője elmondta: folyamatosan gyűjtenek ruhaadományokat, ebből a készletükből is bőven jutott sál a főtérre, és lehetőségeik szerint egész télen rendszeresen pótolni szeretnék a gazdára találó darabokat.

Papp Éva a világhálón olvasta a csoport felhívását, és több sállal érkezett a felkötöző találkozóra.

– Nagyon jó ötletnek tartom az adományozásnak ezt a formáját is, mert azon túl, hogy bárki kézzel fogható segítséget kaphat névtelenül, az akció egyúttal felhívja a figyelmet a szolidaritás fontosságára – mondta, miközben felhurkolta egy padra a magával hozott, direkt ebből az alkalomból vásárolt vadonatúj darabokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A kezdeményezést ugyancsak felkaroló Váci Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Pető Csilla szintén kiemelte a felebaráti érzékenység élesztgetésének jelentőségét, mint fogalmazott, ez a fiatalos sál adományozó akció elsősorban erről szól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments