Szabálytalan rektori pályázatot írtak ki a főiskolán?

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Pályázatot hirdettek a Váci egyházmegye nevében az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektori pozíciójának betöltésére – mint kiderült, törvényellenesen. Az egyházmegye erről nem tudott, a hibát Beer Miklós váci püspök is elismerte – írja a Népszava.

A felsőoktatási törvény vonatkozó rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva írtak ki pályázatot a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) rektori munkakörének betöltésére – állítja a Népszava. Már az is furcsa, hogy a pályázatot sehol máshol, csak az AVKF honlapján hirdették meg, de még ott sem verték nagy dobra.

A főoldalon, az aktualitások között egyáltalán nem jelenik meg a felhívás, arra csak akkor lehet rábukkanni, ha valaki a pályázatok menüpont alá téved. A rektori munkakör betöltésére irányuló felhívás azon belül is a legutolsó helyen, több más kisebb jelentőségű (jellemzően ösztöndíjakkal kapcsolatos) átböngészése után található meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Ez azonban csak a kisebbik gond, a pályázat benyújtásának határideje is igencsak szűkös. A pozíció majd júliustól tölthető be, ennek ellenére a leadást már január 26-ig kérik. Ám ami a legnagyobb visszásságot kelti, hogy a pályázatot a Váci Egyházmegye nevében írták ki, ennek ellenére az egyházmegye nem tudott róla. Legalábbis ez derült ki Beer Miklós váci püspök laptársunk megkeresésére küldött válaszleveléből. „Az észrevételekkel teljes mértékben egyetértek, a rektori pályázat kiírása hiba volt. Intézkedem, hogy töröljék a főiskola honlapjáról”írja a Népszava.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments