Toronyház harmadik emeleti lakása égett Vácott

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az új esztendő első váci tűzesetére nem kellett sokat várni: kigyulladt egy tízemeletes lakóház harmadik emeletén lévő lakásának egy szobája és a terasza vasárnapra virradóra a Kölcsey Ferenc utcában.

A tűz függőleges irányban továbbterjedt és a negyedik emeleti lakás erkélye, valamint az ötödik emeleti lakás erkélyének korlátja is lángra kapott. A kigyulladt lakásban hárman tartózkodtak, nem szenvedtek sérüléseket.

Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a váci és a rétsági hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltással párhuzamosan az egységek biztonsági okokból a panelépületet kiürítették, hetven embert az utcára kikísértek, számukra egy közelben lévő általános iskola lett megnyitva melegedés céljából.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Az oltást követően az egységek a tűzzel érintett lakásokat átvizsgálták, az épületet átszellőztették, ezt követően a lakók visszatérhettek a lakásaikba, kivéve a harmadik emeleti lakás lakói, ők ideiglenesen rokonokhoz költöztek, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Vác HTP)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments