Vácott is megemlékeztek a veronai tragédia áldozatairól

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A veronai buszbaleset miatt mára, hétfőre elrendelt gyásznapon a város iskoláinak többségében megemlékeznek az áldozatokról. Számos helyen a nagyszünetben gyertyát gyújtottak a tanárok és a diákok, és részvétüket fejezték ki az áldozatok családjainak.

Megrázta az országot a szörnyű hír a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium franciaországi sítáborból hazatérő csoportját ért, tragikus buszbalesetről. A tragédiának 16 halottja van, 6 sérültet kórházban ápolnak, közülük kettőnek az állapota válságos. A túlélők és a könnyebb sérültek hazaszállítása megkezdődött.

Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót az Országház előtt a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon ma, hétfőn. A budapesti Kossuth Lajos téren hétfő reggel tartott megemlékezésen ott volt Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A megemlékezés honvéd gyalogos és lovas díszegységek katonai tiszteletadása mellett zajlott. A lobogó felvonása, illetve félárbócra eresztése alatt a Himnuszt, majd a Szózatot játszotta a honvéd katonazenekar. Ezután Bíró László katolikus tábori püspök mondott rövid imát.

Az Országház előtti megemlékezésen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai, valamint a hozzátartozók közül is sokan ott voltak. A közjogi méltóságok a megemlékezés végén személyesen fejezték ki részvétüket nekik.

A Parlament épületére a nemzeti gyásznap jeleként kitűzték a fekete zászlót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments